Actualitate

Nistorescu: Vor să-i protejeze sau să le provoace MOARTEA?

„Au ezitat, au întîrziat și acum, într-un elan bivolesc, vor să pară conducători energici? Oare nu-și dau seama că mai avem doar un pas pînă la decizii care să rămînă în Cartea Neagră a istoriei?”, a scris Cornel Nistorescu în cotidianul.ro. Jurnalistul este de părere că situația nu este din ce în ce mai complexă, cum o scaldă Klaus Iohannis, ci mult mai gravă. Acesta adaugă: Doar domnul președinte o scaldă și se face că n-a înțeles, așa cum s-a prefăcut că a obținut succese cînd ne liniștea că n-avem și că n-avem nici un contaminat, apoi, mulțumită măsurilor luate (la cererea dîndului,evident!) ”nu avem nici un decedat”. În consecință, suntem pe drumul cel bun și gata să raportăm noi succese generate de clarviziunea măsurilor inspirate de el.

loading...

”Circulă informația că ordonanța lui Iohannis (care ilustrează și nivelul de gîndire al lui Costache și Vela) va interzice ieșirea cetățenilor de peste 65 de ani din locuințe! De ce? Cu ce este mai vinovat de răspîndirea virusului un om de 75 de ani față de unul de 35? Pe bază a ce s-a hotărît că vîrstnicii de peste 65 stau în casă și cei mai tineri au voie să moară pe afară? Sper să fie o veste falsă, un fake news. Altfel, este o oroare! Și fasciștii au făcut o selecție pe criterii rasiale. Pe criterii de vîrstă, de limbă, rasă și credință este cam tot aia! Vor Klaus Iohannis, Vela și Costache să-i protejeze pe cei trecuți de 65 de ani? Sau, din prostie, sunt gata să le provoace moartea? Sau, cu obligarea vîrstnicilor să rămînă izolați în locuințe, încearcă acoperirea unui comportament aberant, imbecil, lipsit de respectarea minimelor obligații din fișele posturilor de președinte, prim-ministru, și ministru?

loading...

Au ezitat, au întîrziat și acum, într-un elan bivolesc, vor să pară conducători energici? Oare nu-și dau seama că mai avem doar un pas pînă la decizii care să rămînă în Cartea Neagră a istoriei?

Mai trebuie lămurite niște lucruri! Desemnarea lui Marcel Vela și a lui Victor Costache a fost doar o decizie politică? Nu implică și niște conotații juridice? Și, dacă ei au fost numiți nu doar prin decizii politice, ci și pe baza unor interese de grup? A plătit cineva pentru numirea lor? Prezența celor doi incomptenți în fruntea celor două ministere-cheie poate ascunde afaceri de grup sau personale? Poate! Cine va cerceta culisele acestor numiri păguboase pentru țară și pentru viețile unora? Încrîncenarea cu care un străin (ca să nu folosesc un cuvînt mai dur) se agață de sistemul public de sănătate ascunde și altceva decît simpatia familiei Iohannis și a Ralucăi Turcan? Cu ce responsabilitate a fost dat tot sistemul administrației și internelor pe mîna unui neica nimeni din Caransebeș?

Nu am mijloacele necesare pentru a evalua informațiile primite de președintele României de la serviciile secrete și ambasade pentru a le compara apoi cu viteza sa de reacție și cu calendarul și corectitudinea măsurilor solicitate, inclsusiv în materie de aprovizionare!

Post scriptum: Se umple peisajul mediatic și politic de mîrlani și mitocani care vorbesc despre măsurile luate pentru „protecția bătrînilor”. „Bătrîni“ sunt numai părinții lor care nu i-au educat că o asemenea formulă de adresare nu depășește limitele unei jigniri grosolane!”, a scris Cornel Nistorescu.

Comments

comments

loading...

9 Comments

 1. Aveti dreptate! Sunt atat de putini romanii care mai au o urma de luciditate incat nu stiu cum am putea limita macar impostura, tradarea si prostia la nivelul pUliticienilor. Nu vedeti ce se vehiculeaza pe site-urile de socializare si cum decurg votarile?

 2. Iar politica ?? Nu am facut niciodata politica, dar nu ma pot abtine sa nu spun ca e culmea cu ce se mai ocupa unii jurnalisti. Nu mai aveti ce subiecte sa atingeti si o dati iar cu ploitica in loc sa fiti voi mai destepti si sa dati voi solutii mai inteligente. Si eu am 64 de ani, nu sunt o pustoaica blonda, dar nu inteleg de ce si in aceasta situatie extrem de dificila, nu gasiti altceva decat sa criticati, cand oricum nu aveti solutii mai inteligente. Parerea mea este ca in aceste momente extrem de dificile pentru intreaga omenire, cat si pentru romani, ar trebui sa fim uniti si responsabili

 3. Bravo, nene Cornele, le-ai tras-o: cu cât mai des, cu atât mai bine! Merită tot dispreţul nostru aceşti neica-nimeni aşa cum i-ai numit! Când s-or mai limpezi apele, vor avea curajul să-şi depună mandatele de preşedinte, prim-mimistru sau ministru? Dacă se vor înfoia în pene cum că ei au fost eroii, ei au salvat naţiunea, n-ar fi bine să-i dăm noi jos şi să-i trimitem în fundul Iadului?

 4. Subscriu ALEXANDRA BADER , mai are si sustinatori , el care nu a fost in stare sa faca nimic cu doua ziare pe care le=a avut.Le= falimentat.Dar e usor sa dai doua palme la c=====rul altuia!

 5. NISTORESCULE MAI AI VREO GĂINĂ CARE NAȘTE PUI VII ?????
  DAR CAI HOMOSEXUALI ????
  DAR PROȘTI CARE SĂ TE MAI CREADĂ ????

 6. Cornele, dacă ești nemulțumit de Vela, gândește-te cum ar fi fost cu Carmen Dan! Sau cu Dăncilă. De unde ai tras concluzia că îi învinuiește pe cei care au 65 de ani sau mai mult? Tu te simți învinuit? Eu, fostă colegă de facultate cu tine (drept că am mai puțini ani decât tine), mă simt ocrotită, nu învinuită.

 7. Stimate domn, NU ati inteles NIMIC… pacat… credeam in luciditatea Dvs. Varstnicii nu au voie sa iasa pentru a nu fi EI infestati de ceilalti, pentru a fi protejati, pentru ca sunt cei mai expusi complicatiilor… Pentru a nu ocupa locurile la terapie intensiva… Pentru a nu ingrosa numarul mortilor…
  Pacat…

Leave a Response