Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că în unele țări europene este „normal” ca temperatura din casă să fie, iarna, de 19 grade Celsius.

„O doamnă din Calea Victoriei 155, de exemplu, spune că ea, din 12 ianuarie, are doar 19 grade în casă”, i-a spus moderatorul emisiunii de la Digi 24 lui Nicușor Dan. „Să știți că sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade”.

Întrebat dacă instituția pe care o conduce a intenționat ca oamenii să aibă 19 grade Celsius în casă, acesta a spus că nu. „Lumea s-a obișnuit undeva la 22 de grade”, a transmis primarul, continuând cu: „Am vrut să evităm riscul… Am fi avut două alternative: să dăm la foarte mulți 22 de grade cu riscul ca unii să aibă 10 grade sau să dăm unei părți din București 19 de grade”.

„15-20% dintre blocuri” în Capitală au parte de mai puțină căldură pentru a evita riscul unor avarii majore, a completat Nicușor Dan.

Nicuşor Dan vine cu explicaţii după declaraţia pe care a făcut-o în direct la TV despre temperatura din apartamente.

„Pentru că au început să apară interpretări la o replică pe care am dat-o în seara asta la Digi24, vreau să precizez. Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea sii plătește proporțional.

Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”, a explicat Nicuşor Dan, pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *