Pe un ton triumfalist, Vasile Nistor anunţă ruperea partidului lui Tăriceanu!  El declară într-un comunicat de presă  că nu mai puțin de  şapte filiale ALDE  au trecut la grupul său de iniţiativă, liderii filialelor fiind , probabil, fascinați de atitudinea și observațiile politice ale  fostului  preşedinte executiv al ALDE:
”Noii membri aduşi în partid de Călin Popescu Tăriceanu şi numiţi direct în funcţii de conducere, majoritatea excluşi din alte partide ca urmare a problemelor penale, au provocat un val de nemulţumire în rândul vechilor membri ALDE. Din cauza discursului preşedintelui Tăriceanu, asumat şi de noua sa echipă de adversari ai Justiţiei, ALDE a fost etichetat drept un «partid al penalilor». Acestea sunt motivele pentru care curentul reformator iniţiat de senatorul Nistor a căpătat tot mai multă susţinere în teritoriu, din partea celor care cred că ALDE trebuie să fie un partener al Justiţiei, nu să devină ultimul avanpost al penalilor din politică”. Așa se explică, în opinia sa, că, fără a sta mult pe gânduri, şapte filiale ALDE (Hunedoara, Cluj, Sălaj, Sibiu, Ialomiţa, Brăila şi Neamţ) și-au exprimat susținerea pentru grupul de inițiativă “Acţiunea pentru Parlament Curat 2016“
Nu cunoaștem realitatea din celelalte filiale ( deși pot apărea surprize și aici ), dar în mod cert, Filiala ALDE Neamț nu numai că a ignorat Acţiunea pentru Parlament Curat 2016“, dar s-a și dezis de ea în termeni duri. Redăm mai jos comunicatul pe care l-am primit la redacție.
 
Comunicat  de  Presă
Filiala ALDE Neamț, prin copreședinții săi Ion Asaftei și Alexandru Mihai, se dezice în mod radical de declarațiile și acțiunile senatorului Vasile Nistor .
Orice încercare de asociere a filialei județene ALDE Neamț scopurilor sale distructive și manipulatorii este sortită eșecului.
Nu există în ALDE Neamț aderenți la acțiunile acestui senator.
Organizația ALDE Neamț este unitar structurată și consolidată organizatoric, capabilă să facă față oricărei acțiuni de dezinformare.
 
Biroul de Presă ALDE Neamţ                                             16 oct. 2016
 
De prisos orice comentariu….
( AL. M. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *