Mircea Badea afirmă că e foarte posibil ca Laura Codruța Kovesi să devină şefa Parchetului European și că acest fapt îl bucură, dintr-un anumit punct de vedere, pentru că în acest fel calculele europenilor se vor dovedi a fi proaste.
La rândul său, Kovesi se va ocupa să-și obțină o imunitate, a adăugat Mircea Badea.
„Eu nu sunt deloc indignat așa cum sunt alții de Kovesi, procuror la Europa. Cred că e foarte posibil, dar nu ma indignează. Cumva, într-un fel hâd mă bucură: indiferent ce calcule își fac europenii cu privire la această duduie, ele se vor dovedi a fi proaste.
Și nici nu mă miră – europenii își iau omul de aici. Ea e pe cale să pățească niște nasoale în România, unele dintre ele chiar cu pârnaie, după părerea mea. Într-un fel sau altul, ea se va ocupa, probabil din această postură, să-și obțină o imunitate”, a spus Mircea Badea, luni, pe pasa cu „100 de minute”.
Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc la selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special. Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European.
După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la informația că fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.
„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă (marți – n.r.) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”, a declarat Tudorel Toader pentru site-ul stiripesurse.ro, citat de News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *