Medicul nemțean Camelia Smicală trăiește un cumplit coșmar și are nevoie de ajutor!  Supusă celor mai crunte umilințe din partea statului finlandez, după ce în urma cu doi ani i-au fost luati doi dintre cei trei copii și dați în plasament( pe motive absurde,  comparabile cu cele din celebrul caz din Norvegia, al familiei Bodnariu),  recent, Camelia Smicală a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, considerându-se că,  prin atitudinea de împotrivire manifestată atunci când i-au fost luați cei doi copii,  a  subminat autoritatea statului finlandez.
Camelia Smicală, plecată  din țară în urmă cu 12 ani, după ce a activat ca medic la UPU (SJN Neamt), nu mai are pe nimeni alături în Finlanda, în afara de fiica sa de 16 ani. În aceste condiții, iată că, un suflet generos,  consilierul local și fostul viceprimar al municipiului Piatra- Neamt, Cătalin Misăilă se implică pentru sustinerea medicului din Piatra- Neamt, Camelia Smicală.  Cătălin Misăilă a depus marți 2 mai,  o cerere  la primărie pentru autorizarea unui protest in Piatra- Neamț pentru sambata, 6 mai 2017,  începând cu ora 18.
12654580_506333492872491_2409847772534246617_n
Am văzut în presa abuzurile inimaginabile la care sunt suspuși copiii si mama lor. Am văzut si protestul mamei Cameliei.  Camelia Smicală este într-o țară străină si are nevoie de ajutorul nostru. Este o româncă si o pietreancă de a noastră. Trebuie să se poată face ceva. Astazi depun cerere pentru autorizarea unui marș al tăcerii, care aș vrea să se desfașoare sâmbată începând cu ora 18 și care sper să primească autorizatia, sa nu se puna piedici. Vreau să sensibilizam conducerea judetului, a primariei, pe parlamentarii din Neamt, institutiile de protectia minorului, Prefectura, institutiile centrale ale statului, care sa se implice. Nu putem abandona acolo o romanca si trei copii. Nu pot asista impasibil la acest gen de drame. Rog pe toti pietrenii si pe colegii din Consiliul Local, dar si pe consilierii judeteni, sa ni se alature. Oricare dintre noi poate fi într-o astfel de situatie la un moment dat. Trebuie sa fim alaturi de Camelia Smicală, de copiii si de părintii ei”, a declarat pentru tvmneamt.ro, Cătălin Misăilă. 
( Al. M. )
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *