Sociologul Mariua Pieleanu a anuntat, joi seara, la Romania TV ca USR si PLUS, partidul infiintat de Dacian Ciolos, au impreuna 21% in sondajele de opinie, fiind in crestere. USR si PLUS intentioneaza sa mearga pe o lista comuna la alegerile europarlamentare.
Pieleanu a anuntat ca USR si PLUS au sanse foarte mari sa depaseasca PNL in urmatoarele trei luni. El a declarat ca PNL are acum 22% in sondajele de opinie.
Pieleanu a mai spus ca PSD este cotat cu 33%, in timp ce ALDE are 10%.
Dacian Ciolos a declarat intr-un interviu ca „deocamdata” nu se pune problema unei fuziuni intre Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS) si USR, insa exista „o mare probabilitate” ca cele doua sa mearga pe liste comune la europarlamentare.
Intr-un interviu pentru Adevarul, Dacian Ciolos a sustinut, cu privire la viitoarele alegeri europarlamentare, ca partidul PLUS se afla in discutii „avansate” cu USR si ca o eventuala decizie va fi luata spre sfarsitul lunii.
„Suntem in discutii avansate cu USR. Dupa Conventia Nationala vom pune pe masa concluziile acestor discutii. USR are tot pe 26 (ianuarie, n.r.) un Consiliu Politic. Putem ajunge la o alianta electorala care sa duca la liste comune, dar poate fi si o intelegere pe liste separate. Exista o mare probabilitate sa mergem pe liste comune. Obiectivul nostru este sa aratam ca in Opozitie exista o alternativa reala, cu oameni noi in politica, care au demonstrat ca pot sa construiasca o viziune in care romanii sa aiba incredere”, a tinut sa precizeze fostul premier.
De asemenea, acesta a precizat ca cele doua partide isi propun sa colaboreze „foarte strans”, pentru ca romanii au nevoie sa ii vada impreuna.
Intrebat despre propria candidatura pentru Parlamentul European, Dacian Ciolos a declarat ca nu „paraseste” politica interna si ca este dispus sa participe la aproape toate alegerile care se vor organiza in urmatorii doi ani. „Nu exclud nicio candidatura in urmatorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranta voi fi pe lista la parlamentare. Daca partidul ma va considera util pentru prezidentiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei”, a mai spus Ciolos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *