Plenul Parlamentului European a dezbătut, joi, 31 ianuarie, la Bruxelles, o temă sensibilă, din perspective care pot părea anacronice în secolul XXI, dar care, din păcate, încă își simt prezența în teoretic moderna Europă: propunerea de Directivă privind femeile în consiliile de administrație – propunere de directivă privind echilibrul de gen în rândul administratorilor neexecutivi ai societăților.
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a intervenit în discuții, lansând din start o ironie puternică la adresa celor care încă mai cred că femeile sunt sexul slab, în accepțiune peiorativă.
“Este un subiect dezbătut de 7 ani. Vreau să vă spun următorul lucru, mai ales barbatilor care au ridicat aici problema inegalității, dar și celor de acasă care se simt complexati… Antropologic, femeile sunt proiectate pentru a fi bune, bune și în business!”, și-a făcut introducerea Maria Grapini.
Europarlamentarul umanist și-a dus intervenția ferm, în sprijinul femeilor din întreaga Uniune, în ideea înțelegerii și acceptării faptului că departajarea pe sexe e demult depășită, frecvent ridicolă și chiar periculoasă. Grapini a cerut rațiune și o judecată dreaptă a subiectului.
“Și acasă, femeile au întotdeauna cel puțin două locuri de muncă. Ca o femeie care a făcut parte din consilii de administrație, și la companii de stat și la propriile companii, spun foarte clar: femeile pot să ducă această sarcină! Nu există profesii pentru bărbați și profesii pentru femei și sper să eliminăm această democrație cu capul în jos, această minoritate din Consiliu care blochează de atâția ani un lucru foarte bun! Îmi displace ideea de-a avea o cotă, dar dacă societatea nu a înțeles că trebuie să valorifice calitatea feminină din societate cred că trebuie să intervenim, pentru că, da, sunt de acord, directiva pentru echilibru între viața privată și viața de familie, mai ales că există studii relevante, trebuie să fie pusă în practică. Toți vom avea de câștigat, toată societatea!”, a declarat umanista Maria Grapini, in plenul PE de la Bruxelles.
An de an, Europa își onorează cei mai buni oameni din Parlamentul European, premiile în cauză fiind un eveniment extraordinar, la care participă toți actorii importanți din UE. Numite MEP Awards, premiile europene sunt așteptate cu interes și nerăbdare de către cei care au muncit 365 de zile pentru rezoluții și decizii corecte ale Parlamentului European.
Anul acesta, Maria Grapini se află pe lista scurtă din partea Comisiei IMCO, alături de două colege din Italia, respectiv Cehia. “Astăzi s-au afișat nominalizările și, evident, sunt foarte fericită! E o onoare să fiu printre cei mai buni 45 de europarlamentari, din aproape 800! Sper că este o mândrie pentru România, căci eu îmi reprezint țara și-apoi pe mine! M-am luptat și mă voi lupta în continuare pentru ca România să fie percepută corect și echilibrat, pentru ca românii să fie văzuți așa cum merită: cetățeni de seamă ai Uniunii Europene!
În IMCO, am militat pentru anularea dublului standard, pentru drepturi egale ale consumatorilor, pentru echilibrarea balanței Est-Vest! Susțin IMM-urile, provin de acolo, știu câtă nevoie au de sprijin solid și imediat, am fost ministru și sunt vicepreședinte al Intergrupului pentru IMM-uri din PE. Din toate aceste demnități, am pledat pentru susținerea lor, pentru accesul liber pe piață, pentru finanțare corectă, dar și pentru simplificarea procedurilor, pentru transparență și o mai bună reglementare a domeniului destinat IMM-urilor! Intrarea pe lista scurtă a premiilor MEP Awards, și anul acesta, mă face și mai mândră că sunt româncă, sper că și pe voi! Mulțumesc!“, a transmis de la Bruxelles Maria Grapini. Premiile MEP Awards 2019 se vor decerna în data de 20 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *