Monica Macovei susține pe pagina de socializare manipulând că este atipic pentru un stat membru să nu-și susțină candidatul. Evident că se referă la Laura Kovesi care se vrea în fruntea DNA. Doar că fosta șefă DNA nu s-a dus acolo din partea României. ”Revocata” a mers fix pe persoană fizică. Poate doamna Macovei are impresia că vorbește cu publicul USR și PLUS.
”Este atipic pentru un stat membru să nu-și susțină candidatul, mai ales un candidat care a trecut de două audieri ale comisiei de selecție, o comisie formată din judecători de curți supreme din alte state, foști judecători de la Curtea din Luxemburg, persoane total independente care au validat-o din punct de vedere profesional. Va fi o rușine. Guvernul, ambasadorii, europarlamentarii, indiferent de culoare, ar trebui să o susțină în același glas. Kövesi e prima alegere, după cum scrie în scrisoare, e cea mai bună.
A fost cazul Poloniei: actualul guvern de la Varșovia (…) nu l-a susținut pe Donald Tusk la președinția Consiliului (…) doar românii și polonezii se pun în situații de acest fel. Înțeleg că-i macină, că au vrut să scape de ea, și se trezesc cu ea procuror-șef care se ocupă cu dosare de fraudare a fondurilor europene. Teldrum ce este? Nu este o fraudă cu fonduri europene de peste 20 de milioane de euro?”
Interviul pe care l-am acordat postului Europa Liberă poate fi citit pe pagina de internet”, a scris Monica Macovei pe pagina de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *