Liviu Dragnea susține prin PSD, luni pe Facebook, ca serviciile secrete, care s-au ocupat in ultimii ani mai mult cu protocoale secrete si ilegale, se vor descurca foarte bine si cu mai putini bani daca isi restrang activitatea strict la atributiile legii.
„MAI MULTI BANI PENTRU SANATATEA COPIILOR, MAI PUTINI PENTRU PRACTICILE NESANATOASE ALE SERVICIILOR. Decizia politica de ieri a PSD a fost de a pune copiii si sanatatea inaintea serviciilor secrete, care in ultimii ani s-au ocupat mai mult de protocoalele secrete ilegale decat de apararea securitatii nationale.
Daca isi vor restrange activitatea strict la atributiile prevazute in lege se vor descurca foarte bine cu mai putini bani, iar diferenta poate fi transferata la programele nationale de sanatate pentru copii”, precizeaza, luni, social-democratii pe pagina de Facebook a PSD.
Insa, de peste un an de zile, SRI nu mai are niciun fel de colaborare cu DNA, dupa ce CCR a dec;arat ca folosirea interceptarilor SRI in dosarele DNA nu este legala.
Liviu Dragnea a spus, duminica seara, dupa discutiile despre buget, ca intentioneaza ca o suma importanta din fondurile serviciilor secrete sa ajunga la Sanatate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.
Bugetele Serviciului Roman de Informatii, al Serviciului de Informatii Externe, al Serviciului de Protocol si Paza si al Servicului de Telecomunicatii speciale au cresteri, conform proiectului de buget cuprinse intre 4,8% si 69% fata de anul trecut.
Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o crestere de 4,8% fata de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicatii Speciale de 604 milioane lei, cu o crestere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, in crestere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, in crestere cu 8,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *