Ion ASAFTEI, co-președintele filialei ALDE Neamț, a precizat zilele trecute că Daniel CHIȚOIU va candida în județul nostru pentru Camera Deputaților, ocupând locul întâi pe listă.  Potrivit unei publicații locale, Ion ASAFTEI – care ocupă pe listă poziția secundă- și-a exprimat întreaga susținere pentru Daniel CHIȚOIU, convins fiind că “odată ajuns în Parlament, va fi de un real sprijin pentru rezolvarea unor probleme pentru judeţul Neamţ”
Iată întreaga declarație a lui Ion ASAFTEI:
”Prin nominalizările de ieri şi validarea lor în Biroul Politic Central s-a pus capăt unor speculaţii cu privire la cei care vor deschide lista pentru alegerile parlamentare la ALDE Neamţ. Este vorba de Daniel Chiţoiu la Camera Deputaţilor şi Mihai Alexandru la Senat. Pentru domnul Mihai Alexandru, hotărârea a fost luată ieri, eu refuzând locul unu la Senat din două considerente: nu voiam să iau locul domnului Luca Iulian şi mă consider mult mai eficient în calitatea de prim-vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi nu de parlamentar. Acelaşi lucru este valabil şi pentru poziţia mea pe locul al doilea la Camera Deputaţilor, care este menită să aducă un plus de valoare politică pentru organizaţie. Şi în acest caz este mai importantă poziţia mea la Consililul Judeţean. În cazul în care ALDE Neamţ va obţine 2 locuri la Camera Deputaţilor, şi ne vom lupta pentru aşa ceva, mai vorbim, dar sunt hotărât să rămân în judeţ. A fost convingerea mea permanentă. Îi mulţumesc domnului Chiţoiu Daniel, om de o certă valoare, specialist în finanţe şi economie, că a acceptat încă de acum două săptămâni propunerea mea de a deschide lista la Camera Deputaţilor pentru ALDE în judeţul Neamţ. Odată ajuns în Parlament, va fi de un real sprijin pentru rezolvarea unor probleme pentru judeţul Neamţ, şi sunt multe. În ceea ce îl priveşte pe colegul meu, consilierul judeţean Mihai Alexandru, prin poziţia numărul unu la Senat şi-a asumat nişte răspunderi suplimentare faţă de organizaţie, şi pe care va trebui să le ducă la bun sfârşit”
Daniel Chițoiu este doctor în economie, desemnat ministru al economiei în guvernul Ponta, unde a fost și vicepremier. Este absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori a Academiei de Studii Economice din București. În perioada 2005-2007 a ocupat funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar în perioada 23 ianuarie 2007- 4 aprilie 2007 a ocupat funcția de președinte interimar al ANAF.
Pe 6 februarie 2014 Chițoiuși-a dat demisia din funcția de ministru al finanțelor, fiind schimbat de Crin Antonescu. (M.O.T.)
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *