Președintele Grupiului de Investigații Politice a reacţionat la informația că fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020. El consideră că la Bruxelles se dorește un procuror stalinist.
”A făcut plângere la CEDO ca aibă o explicație acolo dacă o să fie întrebate de cei din UE despre revocare. Într-un fel se aștepta la ce vrea să facă domnul Tudorel Toader. Ministrul Justiției face asta ca să nu spună oamenii ăia că nu știau dar numirea în sine o să fie o decizie politică. Dacă s-a luat o decizie în favoarea lui Laura Kovesi există o parte bună și una proastă.
Vestea bună este că le va arăta celor de la Bruxelles cum funcționează lucrurile și s-ar putea ca unii să fie îngroziți de chestia asta, despre cum știe ea să împartă dreptatea iar chestia proastă că va face acolo ce a făcut și la București. De asta o vor ei pe Kovesi nu că nu știu ei ce urmează să le trimitem. Ei au nevoie acolo de un procuror stalinist care să le execute ordinele lor la nivelul Europei, așa cum a executat niște ordine la nivelul României”, a spus Mugur Ciuvică.
Cu toate acestea, nu este așa de ușor pentru Kovesi. Tudorel Toader spune că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă DNA, după ce Laura Codruța Kovesi a fost declarată favorită pentru șefia Parchetului European.
„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă (marți – n.r.) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”, a declarat Tudorel Toader pentru site-ul stiripesurse.ro, citat de News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *