Tensiuni maxime între jurnaliștii invitați mereu la Realitatea TV. Grigore Cartianu (care e interzis acum în televiziune) îl atacă pe jurnalistul Bogdan Comaroni (aflat încă printre cei invitați). Într-un articol de pe ziaristii.com, Cartianu aruncă ”vorbe grele” la adresa lui Comaroni.
”Pe Octavian Hoandră îl ştie toată lumea: omul pare criogenat în anii duri ai stalinismului (torționar al gândurilor) şi dezghețat de Cozmin Guşă în secolul XXI, căci avea nevoie de un anti-jurnalist docil şi odios. Dar Bogdan Comaroni?
Ei bine, Bogdan Comaroni părea să fi depăşit experiența terifiantă de la şcoala de presă & şantaj numită ziarul „Ziua”. Acolo, cu ani în urmă, „maestrul” Sorin Roşca Stănescu l-a antrenat cu toate armele presei murdare.
De ceva vreme, Comaroni se reabilitase în emisiunea lui Rareş Bogdan. Analiza evenimentele responsabil, onest, logic, realist, lucid – combinația ce defineşte presa de bun-simț, cea care conferă credibilitate.
A fost suficient să-l cheme mai rar Rareş Bogdan şi mai des Octavian Hoandră pentru ca Bogdan Comaroni să revină la retorica alunecoasă, găunoasă, ilogică din perioada „Ziua”. O retorică susținută cu argumente mincinoase.
Aseară, influențat parcă de proximitatea nocivă a lui Hoandră, Comaroni a produs câteva mostre de gândire bolnavă. Se discuta (ostil) posibilitatea la Laura Codruța Kovesi să devină şefa Parchetului european.
„Din ce am înțeles, la numirea procurului-şef european trebuie să-şi dea acordul şi guvernul țării din care provine acesta. Şi nu cred că guvernul actual şi-l va da”. (Fals! Niciun guvern nu are niciun cuvânt la această numire.)
„Rămâne să vedem dacă europenii… dacă Comisia Europeană are nevoie de un procuror la comandă, singurul caz în care Kovesi ar fi omul potrivit”. (Kovesi „procuror la comandă” e doar în nişte minți bolnave; iar a-i bănui pe europeni că şi-ar dori un „procuror la comandă” e o ticăloşie de tip roşca-stănescian.)
„Rămâne să vedem şi de ce au făcut Parchetul european”. (Ahaaa! Nu cumva l-au făcut pentru execuții politice?!)
„Vom vedea şi ce influență mai are Macovei pe-acolo…” (Discurs perfect pentru Antena 3.)
Nici la capitolul „Să-l belim pe Cioloş”, Comaroni n-a ieşit din gândirea ciuce a lui Guşă. Drept pentru care a zis: „Îmi aduc aminte când a fost Cioloş premier. N-a făcut nimic. Nimic! Zero!”, a scris Cartianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *