Judecatoarea Madalina Afrasinie, presedinta Sectiei a VI-a Civila a Tribunalului Bucuresti, a reacționat emoționant la povestea tulburătoare trăită de Nela Secară. Aceasta nu numai că a pierdut toată agoniseala de o viață, dar și-a pierdut și sănătatea în lupta cu sistemul având acum cancer și Parkinson.

”Gânduri printre lacrimi. Când justitia își număra victimele iar unii fac, din aceste „succesuri” , „un titlu de glorie”, putem spune că nu există justiție ci execuție! Când un fost sef al unui serviciu postează glume „macabre” iar altul e profesor, putem spune că securitatea nu a murit! Când noi, ca judecători, tacem in fata nedreptăților, putem spune că am eșuat din punct de vedere profesional si uman!
Spunea doamna Secară ca si-ar fi dorit să audă niste scuze din partea „calailor” ei… Nu, stimată doamna! Nu o să primiți asa ceva pentru ca doar un om umil poate să facă asta! Ionic, azi, Andreiule m-a întrebat cum de nu am fost „săltată”, pentru că vorbesc si critic prea mult…i-am explicat că orice este posibil si ca eu, după atâția ani, am ajuns la concluzia că poți face închisoare, nevinovat fiind.
M-a strâns în brațe și mi-a zis ca el vrea ca eu sa ii fiu doar mamă! Atât! Pentru că, fără mine, el este mort! Așa că, stimată doamna, imi cer eu iertare pentru ca ati trecut prin Iad si, cum imi place mie sa spun, nu uitati că, în ciuda a ceea ce se spune despre noi, mai exista judecători și nu doar la Berlin!”, a scris judecatoarea Madalina Afrasinie pe pagina de socializare.
Nela Secară, o femeie de afaceri din Oradea, care nu numai că a pierdut toată agoniseala de o viață, dar și-a pierdut și sănătatea în lupta cu sistemul, a povestit, joi, la „Sinteza zilei” calvarul prin care a trecut după ce a devenit ținta DNA.
„Nu aveam niciun dosar penal, aveam firmă din 2003, am participat la multe târguri internaționale cu firma, am fost în topurile celor mai mari firme din România și, la urmă am fost cea mai mare infractoare.
Mi-au făcut aceste dosare, mi le-au confecționat, pentru că nu poți să spui că tu ai cumpărat ceva și ai făcut evaziune când ai vândut mai departe. Eu am exportat acele poșete, aveam angajați care lucrau la mine. Cum să spui că eu am făcut evaziune?” a spus Nela Secară.
Femeia a povestit cum a fost târâtă în cătușe, în ciudat faptului că fusese eliberată.
„Am fost arestată pentru evaziune fiscală, după aceea am fost eliberată pe cauțiune (1,5 miliarde – nu se auzise până atunci de o cauțiune așa de mare). Deși aveam bani în firmă, eu creditasem societatea și aveam dreptul să îmi rambursez, soțului meu i-a fost frică să nu-l ia și pe el că ia banii firmei și i-a dat telefon că de azi pe mâine trebuia să depună banii. A sunat în Austria la cumnata mea și a luat un credit și a trimis banii.
Am fost eliberată pe cauțiune, după care s-a făcut acest denunț de doamna Bora. Mi s-a fabricat al doilea dosar de tâlhărie”, povestește Nela Secară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *