Realitatea TV trebuie să-şi oprească emisia obişnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 şi 19.10, potrivit unei decizii luate marţi de CNA, care a sancţionat postul TV pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.
Klaus Iohannis a intervenit imediat si a sustinut ca decizia adoptată de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic. Judecatoarea Madalina Afrasinie tine sa-l puna la punct pe presedinte si sa-i explice cum stau lucrurile in statul de drept.
”Citesc că preşedintele României a declarat că suspendarea emisiei unui post ”a fost aplicată pe criterii de ordin politic”. Dacă suspendarea a fost sau nu greșită, asta doar o instanță judecătorească poate stabili! Așa se face într-un stat de drept, adică acel stat în care domnește LEGEA și nu omul! Repet: fiind anul cărții, zic să punem mâna să citim! ps acesta este un pamflet și trebuie citit și înțeles ca atare!”, a scris judecatoarea pe pagina de socializare.
Și Radu Herjeu, membru al CNA, critică poziția adoptată de Klaus Iohannis după sancționarea postului nostru de televiziune.
În opinia lui Herjeu, aserțiunea șefului statului este „inadmisibilă şi deplasată”.
Acesta îi atrage atenția președintelui că doar instanța de judecată este în măsură să evalueze justețea deciziei Consiliului Național al Audiovizualului.
Respinge de asemenea acuzația potrivit căreia CNA ar fi, așa cum spune președintele, un ”instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea”. În replica postată pe Facebook, Herjeu afirmă că luarea de poziție a președintelui ar fi citez,,o presiune nepermisă asupra instituției și a membrilor săi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *