Jurnalista Miriam Eugenia Soare a fost diagnosticată în 2015 cu cancer la sân și a suferit o dublă mastectomie. Exact acum un an cerea, printr-o scrisoare devenită virală pe Internet, ajutorul ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Nu dorea decât să-și prelungească viața. A mai rezistat un an. Judecătoarea Mădălina Afrăsinie de la Tribunalul București a scris câteva cuvinte despre acest caz tulburător.
”Cronica unei morți anunțate sau cum banul decide dacă trăiești sau mori… Dacă este ceva care mă duce cu gândul la vinovăția mea este faptul că, atunci când am aflat că mama este bolnavă, am refuzat să cer ajutorul financiar la prieteni poate si pentru că mama m-a rugat să o las ”să plece”… Drum lin în lumină iar familiei putere să învețe să trăiască cu durerea, pentru că timpul nu aduce uitarea ci doar te învață să supraviețuiești…”, a scris doamna Afrăsinie.
Medicii din România i-au spus că are o răceală la plămâni și i-au dat o rețetă cu antibiotic. Adevărul a fost mult mai dur, medicii din Istanbul i-au descoperit metastaze pulmonare. Miriam a cheltuit în ultimii ani sume uriașe pentru investigații și tratamente. Găsise o clinică în Hamburg care își asuma tratarea ei, însă era la fundul sacului. Femeia s-a adresat CASMB-ului şi explica într-o scrisoare publică situaţia disperată în care se află.
Miriam Eugenia Soare avea 54 de ani. S-a stins acum, iar anunțul a venit într-o postare pe contul ei de Facebook, scrisă ca și când ar fi mesajul de Dincolo al jurnalistei.
”Am plecat. Am facut-o aseara, in liniste. Nu stiu cum va fi lumea fara mine. Si nu voi sti niciodata. Dar drumul meu a fost pana aici. Va las in urma pe toti, prieteni, cunostinte, mai putin prieteni sau dusmani. Fiecare ati fost in viata mea cu un scop. Si celor mai multi, va multumesc pentru asta. Am fost in viata multora dintre voi. Si imi place sa cred ca tot cu un scop. Si voua va multumesc pentru ca m-ati primit . Am trait intens, cat pentru o suta de vieti. Si as mai fi trait tot atâtea”, este postarea din pagina de Facebook a jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *