Conferința de presă  susținută de ALDE Neamț ( 7.09.2018) a abordat ai multe aspecte ce țin de viața social politică a județului Neamț,evidențându-se, incontestabil, problema sensibilă a drumurilor din județ. Se cunoaște preocuparea permanentă a vicepreședintelui CJ, Ion ASAFTEI, pentru starea drumurilor, pentru respectarea graficului finalizării lucrărilor, pentru asigurarea parametrilor de calitate și pentru oportunitatea reparațiilor  acolo unde este cazul și când este cazul. Mărul discordiei din recenta conferință de presă l-a constituit reparațiile de la Podul de la Preluca în plin sezon turistic. Pentru această nefericită inițiativă, decontul politic se face la Consiliul Județean, deși e vorba de un drum național, aflat în administrarea DRDP Iași (Compania Națională de Drumuri Naționale, Ministerul Transporturilor).
 <<Sigur, că mai avem și dureri și nu puține, a arătat Ion ASAFTEI. Dacă vorbim de drumul Piatra Neamt – Bicaz, drum național, dincolo de faptul că s-a circulat cum se circulă, a apărut această sincopă nenorocită… Nu știu cine a gândit-o în felul ăsta, vorbesc de cei de la drumuri Naționale și de cei care au scos la licitație așa ceva în plin sezon…
Dăm Cezarului ce e al Cezarului, pentru ce au făcut, le mulțumim și la mai mare… Dar trebuie să arătăm aspecte care țin de Drumurile Naționale în județ dar, să ne fie cu iertare, se varsă în capul Consiliului Județean.
Dacă e să privim cazul Podul de la Preluca. Da, acolo, cu acel pod este o foarte mare problemă. De ce s-a început această investiție, în sensul reparării, în plin sezon, când se putea începe lucrarea în altă perioadă a anului? Și nu în plin sezon ca să avem kilometri întregi de cozi de mașini?>>.

Pentru a fi mai clar, Ion ASAFTEI a explicat în fața hărții rutiere a județului Neamț  cine e administrator și responsabil pentru fiecare categorie de drumuri din județ. <<Pentru Podul de la Preluca, pentru surpările de la Poiana Largului, pentru problemele de la Hangu, nu avem cum interveni noi, cei de la Consiliul Județean. E treaba celor de la Drumuri Naționale>>, a concluzionat Asaftei. El a mai precizat că  aproximativ 40 de km au fost modernizati sau consolidati in ultimii ani, dintr-un total de 726 km. . Drumurile nationale sunt in lungime totala de 407 km din care o mare parte sunt intr-o stare de degradare continuă.
Asaftei a a atenționat faptul ca CNAIR a lasat de izbeliste infrastructura rutiera din Neamt, unde comparativ cu judetele invecinate, lucrarile de reabilitare se lasa prea mult asteptate. El a anunțat ca va face demersuri la factorii de resort pentru ca situatia se agravează pe zi ce trece, mai ales pe drumurile nationale de pe Valea Bistritei.
(Al. M. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *