În condițiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de viscol şi ninsori, valabilă în şapte judeţe din zona Moldovei, începând din această seară, factorii de răspundere din județul Neamț sunt preocupați de starea drumurilor, acționând prompt acolo unde consideră că sunt necesare anumite intervenții.
Conform prognozei, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, în judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, mai ales în cursul nopţii de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi în dimineaţa zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60 – 65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.
Printre cei surprinși în plină activitate, de la nivelul CJ Neamț, se află și președintele ALDE Ion ASAFTEI, vicepreședinte al CJ. A devenit deja o obișnuință ca Ion ASAFTEI să fie prezent acolo unde situațiile de urgență reclamă măsuri imediate.
 
„În aceste zile,  nota președintele ALDE Neamț pe pagina de socializare, principala mea grijă este să asigurăm starea de viabilitate a drumurilor județene! Zi lumină, noapte, atâta vreme cât nu ninge viscolit, utilajele firmelor care au încheiat contractul de deszăpezire cu Consiliul Județean Neamț acționează pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe trasee. Deși a nins abundent, până acum am reușit să evităm blocajele în trafic! Fac un apel la primari să aibă și ei aceeași grijă pe drumurile pe care primăriile le au în administrare și la fel să procedeze cei de la Secția Drumuri Naționale! Îi rog și pe conducătorii auto să manifeste înțelegere în această perioadă, când este zăpadă pe trasee și să se adapteze condițiilor de iarnă… Facem tot ce ne stă în putere pentru a nu ajunge în situații de închidere a circulației!”
 
  Oare câți sunt dispuși din ierarhiile conducerii să-și lase confortul și să urmeze exemplu acestui om responsabil?  În Neamț, ALDE are un lider cu care ne mândrim!
Al. Mihăilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *