Se spune că acasă (dulce cuvânt) este locul de unde ne pleacă picioarele, dar nu şi inima.
Tumultul vieţii moderne a schimbat felul în care definim, ne imaginăm şi ne întoarcem „acasă“. Cu toate astea, la întoarcere, cu toţii sperăm să regăsim ceva din acele lucruri pe care le credem neschimbate şi despre care povestim prietenilor atunci când suntem departe: mirosul pâinii calde si a cozonacului proaspăt copt, gustul sarmalelor, aromele verii, mirosul ierbii proaspăt cosite, al florilor de câmp, al focului de tabără, al păstrăvului copt pe jar…

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, Grupul de Acțiune Locală Ceahlău și-a propus exact asta: să aducă aromele „de acasă“ într-un loc în care pot fi degustate de toţi cei care îşi doresc să regăsească autenticitatea tradiţiilor româneşti, iar produsele locale expuse la Festivalul local de promovare a produselor tradiționale „CEAHLĂU, TĂRÂM DE POVESTE” au reconfirmat statutul dobândit, de garanţie a calităţii şi a gustului desăvârșit.

Pe tot parcursul zilei bunătățile culinare, veselia și muzica au fost la ele acasă. Plăcintele, bulzul pe jar, pastrama de berbecuţ, slăninuța afumată, cașcavalul, brânza de burduf, telemeaua de oaie, brânza dulce de vacă, urda, untul, smântâna dulce, mierea de albine, delicioșii hârzobi, etc…i-au îmbiat pe vizitatorii acestui târg.
Producătorii locali de pe Valea Muntelui spun că vor veni și la următoarea ediție cu produse care mai de care mai apetisante şi cu multă voie bună.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț am onorat cu drag invitația domnului Ion Cernat- președintele Grupului de Acțiune Locală Ceahlău/organizatorul acestui eveniment, de a participa la prima ediție a acestui Festival local de promovare a produselor tradiționale „CEAHLĂU, TĂRÂM DE POVESTE” ce s-a desfășurat în orașul Bicaz.
Felicit întreaga echipă managerială pentru inițiativă, pentru modul de organizare și le doresc succes în activitate și la cât mai multe ediții. ( Ion ASAFTEI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *