Eveniment de importanță majoră în istoria poporului român, Independența de stat ” a însemnat începutul unui lung drum spre constituirea ca stat” a notat pe pagina sa de socializare Ion ASAFTEI, Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, făcând rezumatul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenței:
18359264_785700151595360_888637500536617818_o
„Astăzi am participat la două evenimente (Piatra Neamț și Roznov) care au celebrat un moment marcant al națiunii române, și anume Independența de stat.
Am depus o coroană de flori în semn de omagiu adus eroilor neamului românesc care și-au dat viața pentru independența României, dar și celor care au luptat pentru restabilirea păcii în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Sunt 140 de ani de când statul român a devenit egalul celorlalte state din Europa. Independența obținută de armata română pe câmpul de luptă a însemnat începutul unui lung drum spre constituirea ca stat.
Această zi deosebită din istoria României moderne și contemporane are o dublă semnificație pentru că, pe lângă celebrarea Zilei Independenței de Stat, aniversăm și Ziua Europei.
Îmi exprim recunoştinţa faţă de toţi cei care au stat la originea dezvoltării României ca stat de sine stătător şi au făcut faţă provocărilor timpului, demonstrând atașament și credință în vederea apărării valorilor fundamentale ale statului român – suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *