„Guvernul Orban a decis în miez de noapte că se interzice exportul de grâu, zahăr sau ulei! Până aici o măsură bună. Însă, de ce nu au inclus în această ordonanță și exportul de lemn? Este o solicitare pe care au făcut-o românii și organizații ale societății civile după toate imaginile care au apărut cu bușteni cărați cu camioanele și trenurile!
Întrebarea la care nu a reușit să răspundă nici premierul, nici ministrul Mediului a fost următoarea: de ce se taie pădurile României și în această perioadă a stării de urgență?

Explicația care am primit-o în schimb a fost una ridicolă: România nu e țară exportatoare de masă lemnoasă, iar buștenii pe care îi vedem noi în aceste zile că ies din țară sunt, de fapt, căzuți în urma furtunilor din luna februarie.
Fie ne iau de proști, fie sunt atât de ticăloși încât să găsească tot felul de explicații penibile pentru a-i proteja pe tăietorii de păduri! Ciudat este că nu am văzut nicio filmare cu trenuri încărcate cu bușteni care să intre în România (adică să importăm), ci doar cu bușteni care ies din țară!
Iar întrebarea stupidă pentru ministrul Mediului ține de o pădure ce a fost rasă de pe fața pământului chiar sub nasul lui, în Iași: și pădurea aceea a fost pusă la pământ de furtunile din februarie?
Este jenant ceea ce fac guvernanții, felul în care încearcă să îi protejeze pe cei care exploatează masa lemnoasă”.
Ion ASAFTEI, Președintele ALDE Neamț
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *