După cum a precizat liderul ALDE Neamț, Ion ASAFTEI, într-o declarație susținută cu puține zile în urmă, temele de maxim interes politic privind partidul, vor fi întărite cu girul său,  asta, pentru a se elimina diversele speculații, diversiuni  și interpretări tendențioase, prezente în spațiu public.  Iată că astăzi, 31 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul ALDE Neamţ, preşedintele organizaţiei judeţene, Ion ASAFTEI a  anunțat candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ, în persoana lui Ciprian Enache.
”Candidatul nostru pentru Primăria Piatra-Neamţ este Ciprian Enache, iar candidatul pentru Primăria Boteşti este Leonard Cadăr. Am început operaţiunea de prezentare a candidaţilor noştri la funcţia de primar şi vom proceda în acest fel pe întregul parcurs al zilelor care urmează, până vom acoperi toate cele 83 unităţi administrativ-teritoriale. Avem şanse foarte serioase de a ne arunca într-o asemenea luptă şi de a fi câştigători într-o parte foarte mare a primăriilor”, a precizat preşedintele ALDE Neamţ, Ion ASAFTEI.
La rândul său, Ciprian Enache a trecut în revistă parcursul său politic, explicând de ce a ales înscrierea în ALDE:
”Politic am activat în perioada 2007 – 2012 în PDL, ulterior PNL prin absorbţie. Am fost director al Direcţiei pentru Sport, director al Parcului Naţional Ceahlău, consilier judeţean pe 2 perioade de final de mandat. Apoi am stat 3 ani în afara tabloului politic, din mai multe considerente, inclusiv pentru a mă ocupa de afacerea de familie dar şi din cauza unor divergenţe de opinie cu o parte dintre foştii colegi de la PNL”
Ion ASAFTEI a declarat că ALDE  susţine alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin, iar în privința  alegerii preşedintelui CJ,  ALDE doreşte ca acesta să fie ales din rândul consilierilor judeţeni.
”Mergem cu candidaţi proprii, pe liste separate, nu avem nici o condiţionalitate cu alte partide. Nu avem nici o convenţie cu nici un partid, mare sau mic, avem oameni şi suntem mai bine organizaţi decât în 2016 şi vom obţine rezultate pe măsură. Au început diversiuni, am fost nevoit să ies cu un comunicat de presă în care am combătut ferm încercările unora de a induce ambiguitatea în înţelegerea unor oameni. Lucrurile vin de la colegi la care am mai mari pretenţii”, a mai adăugat preşedintele ALDE Neamţ, Ion ASAFTEI.
( Al. M. )
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *