Candidatura Vioricăi Dăncilă la președinția României a fost privită diferit în Neamț: În timp ce pentru Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, aceasta reprezintă ” o șansă uriașă” întrucât “România poate avea în sfârșit un președinte onest. Este o șansă uriașă pentru noi, românii, de a fi reprezentați la Palatul Cotroceni de un om echilibrat, care să nu dezbine, care să își iubească țara, să respecte Constituția și separația puterilor în stat” , pentru liderul ALDE Ion ASAFTEI,demersul PSD a provocat în teritoriu o amară dezamăgire:

Trebuie să recunoaștem adevărul, nu mai avem încredere în PSD odată ce această nominalizare a trecut peste înțelegerile anterioare din Coaliție.
Fără îndoială, dacă vorbim despre continuarea guvernării, așteptăm garanții, vrem o restructurare profundă a Guvernului care să respecte și programul de guvernare, și solicitările legitime ale ALDE.”

Mesajul transmis de Ion ASAFTEI adună în subsidiar aluzii străvezii (Noi ne propunem să câștigăm alegerile prezidențiale, nu ne mulțumim cu calificarea în turul doi!”) și atitudini ferme față de noua situație creată de PSD:
 
„Fără îndoială, dacă vorbim despre continuarea guvernării, așteptăm garanții, vrem o restructurare profundă a Guvernului care să respecte și programul de guvernare, și solicitările legitime ale ALDE.”

 Iată conținutul întregului mesaj:
 
Lansarea candidaturii domnului Călin Popescu Tăriceanu la președinția României a intrat în linie dreaptă. Ezitările, temerile și declarațiile protocolare nu-și mai au rostul în fața partenerilor de guvernare de la PSD. Cred că a vorbi numai despre dezamăgire sau nedumerire, după desemnarea doamnei Dăncilă drept cadidat al partidului în cursa pentru Cotroceni, reprezintă un exces de amabilitate. Trebuie să recunoaștem adevărul, nu mai avem încredere în PSD odată ce această nominalizare a trecut peste înțelegerile anterioare din Coaliție.
Fără îndoială, dacă vorbim despre continuarea guvernării, așteptăm garanții, vrem o restructurare profundă a Guvernului care să respecte și programul de guvernare, și solicitările legitime ale ALDE.
În așteptare, de partea noastră rămâne partea bună a lucrurilor. Credibilitatea și intenția de vot de care se bucură președintele nostru, dincolo de hotarele de partid, sunt certitudini. Noi ne propunem să câștigăm alegerile prezidențiale, nu ne mulțumim cu calificarea în turul doi.”
( Al. M. )
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *