Județul Neamț e recunoscut că are o reprezentare foarte consistentă în diaspora de pe continentul nostru. De aceea, spre deosebire de președintele Iohannis și delegatul său din fruntea guvernului personal, urmăresc cu atenție și îngrijorare adevărate ce se întâmplă în frontiera de Vest a țării. Și mă întreb dacă haosul nu este de fapt premeditat. Transformarea cu repetiție a autorităților în vânători județeni de români înseamnă o batjocură pe care anterior aș fi crezut-o de neimaginat. Să ai la granița cu Ungaria oameni care așteaptă între 8 și 15 ore trecerea frontierei către țară și tu, guvern incompetent, să pui in Anexa 3 la HG pentru starea de alertă decizia de a închide încă 5 puncte de trecere la granița de vest în loc să le deschizi, iată adevărata batjocură la adresa românilor năpăstuiți de o soartă nedreaptă. Am înțeles că după atâta suferință pricinuită românașilor noștri din diasporă, după nervi întinși la maxim, nevrednicului guvern i-a venit, la insistențele ALDE și a opoziției, în general, ,,mintea românului cea de pe urmă”: au deschis 10 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria. Măi copii ai durerii, voi jucați în reluare ?! Cum rămâne, domnilor guvernanți, cu batjocorirea atâtor conaționali?! Ce explicații le dați ?! Dacă ați deschis alte puncte vamale la granița de vest, de ce este încă haos la punctul vamal Nădlac? Să înțelegem că ăsta este mediul în care vă place să conduceți România ?!

Dacă ar fi să-l luăm în calcul pe ministrul Marcel Vela, el continuă să ne uimească. Are resurse certe de a strica tot ce atinge, tot ce decide. Nu înțeleg pe cine crede că duce de nas prin așa zisa grijă pentru cele mai mici detalii, care ajung să se bată legal cap în cap, în legătură cu transportul românilor care se întorc acasă. Un eșec total, o sfidare a legilor și a bunului simț organizatoric. Dl Vela a văzut dintr-odată convoaie care nu respect legea. Care lege ?! Aia pe care nu o respectați voi, domnilor guvernanți?!
Când a fost ca alți români să plece în valuri, ca să fie exploatați la muncile agricole ale altora, n-a văzut deloc convoaiele ilegale. Dacă a fost ordin, l-a executat cu plăcere, în afara și în disprețul ordinii legale pe care, ca ministru de Interne, era obligat s-o apere în prima linie, cu efective sporite. Dacă e pentru români, nu se pune.
La începutul crizei sanitare, se vorbea aiurea despre lombardizarea României sau a unor județe. Cu Vela avem certitudinea sardelizării românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *