Preocuparea permanentă pentru îndeplinirea programului ALDE în județul Neamț l-a plasat pe Ion ASAFTEI în linia întâi a liderilor politici cărora le pasă de gură de oxigen a turismului nemțean, intervenind energic și susținut în modernizarea zonelor de agrement și nu numai.Prin modernizarea acestor două căi de acces, spune Ion ASAFTEI, – Axialul şi Bicaz-Poiana Largului – turismul nemţean se va dezvolta în mod vizibil, prin punerea în valoare a Staţiunii Durău.
Argumentele sunt semnificative:
”Este pohta ce am pohtit! ” Suntem la final de mandat. Peste câteva luni vom ieşi în faţa cetăţenilor pentru a arăta şi a demonstra că în această parte a ţării, în judeţul Neamţ, s-a lucrat şi se lucrează cu responsabilitate, că avem proiecte şi programe realizate, unele în curs de realizare, toate aprobate în Consiliul Judeţean, for în care partidul ALDE a fost foarte activ prin poziţia mea de vicepreşedinte,și nu numai.

Nu trebuie uitat niciun moment că tot ce se face în prezent, tot ce se realizează ca investiţie în județul nostru s-a aprobat și hotărât în Consiliul Judeţean încă de acum 2-3 ani. Revenind la drumul judeţean 155F, celebrul Axial, cel care face legătura între Bicaz-Izvorul Muntelui-Durău-Bistricioara, e un drum ce trece printr-un peisaj de o frumuseţe neasemuită la care se adaugă și valoare lui strategică. Gândiţi-vă doar ce ar însemna să nu se poată circula pe la viaductul de la Poiana Largului. Dj155F rămâne calea spre Transilvania!!!
Clamez pentru modernizarea şi punerea în valoare a acestui drum judeţean de 6 ani, încă de când conduceam PLR-ul. Pentru mine rămâne o prioritate absolută ca şi DN 15, Bicaz-Poiana Largului. Prin modernizarea acestor două căi de acces – Axialul şi Bicaz-Poiana Largului – turismul nemţean se va dezvolta în mod vizibil, prin punerea în valoare a Staţiunii Durău. Mai fac o precizare în premieră: voi propune ca intrarea în Staţiunea Durău să se facă prin faţa sediilor în care se află in prezent centrul Salvamont şi Administraţia Parcului Naţional Ceahlău, iar în zona rămasă liberă să se poată amenaja tot ce ţine de agrement: ştrand, locuri de joacă pentru copii, piste pentru0 biciclişti, pietonal pentru promenadă, teren de tenis, dată fiind lipsa unor spaţii pentru asemenea activităţi în Staţiunea Durău


Termenul oficial pentru turnarea ultimului strat de asfalt este în august. Dar eu sper ca în urma diligenţelor pe care le vom face noi, cei de la Consiliul Judeţean ,la care adăugăm o mobilizare exemplară a constructorului, acest termen să fie devansat, poate chiar pentru perioada iunie-iulie, pentru ca astfel să fie dată o gură de oxigen turismului din judeţ,stațiunii Durău în principal”…

( Al. M. )
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *