O voce ALDE din Neamț, din ce în ce mai virulentă și mai implicată în realitățile politice, atenționează opinia publică asupra conținutului măsurilor liberale, identificând printre valori minciuna și atitudinea duplicitară. În cazul de față, sub titlul MINCINOȘI ȘI DUPLICITARI, Ion ASAFTEI, liderul ALDE din Neamț, argumentează metodele prin care liberalii și-au însușit o inițiativă pe care ALDE a promovat-o încă din 2018.
 
MINCINOȘI ȘI DUPLICITARI
Acestea sunt epitetele în care poți încadra perfect guvernul Orban în întregul său. Și în acțiunile sale. Nu mai demult decât deunăzi, premierul Ludovic Orban a avut o reuniune în regim de videoconferință cu omologul polonez Mateusz Morawiecki, pe tema Fondului Suveran de Dezvoltare. Până aici, toate bune și frumoase! Numai că în ,,strigătul către țară,” menit să audă și vlădică și opincă cât de implicați sunt guvernanții în realizarea Fondului Suveran pentru Dezvoltare în România, au mințit cum respiră, și anume: l-au prezentat ca fiind o noutate. O acțiune de care nu s-a mai vorbit, nu s-a mai auzit. Nimic mai fals!!!
 

Fondul Suveran pentru Dezvoltare și Investiții nu este o noutate așa cum, cu cerbicie și lipsă de demnitate, susține guvernul Orban. Nici pe departe!!! Este preluarea ideii pe care ALDE a promovat-o încă din 2018. Repet, ALDE!!!
Astfel, în octombrie 2018, președintele partidului Alianța Liberalilor și Democraților-ALDE, dl Călin Popescu-Tăriceanu, la acea vreme și preşedintele al Senatului, a avut o întâlnire în format extins și discuții cu oficialii polonezi, cu autoritățile responsabile de crearea și funcţionarea Fondului polonez de Dezvoltare, pentru a folosi expertiza poloneză în domeniu, dar aplicată la realitățile românești.
Că guvernul Orban nu are soluții la criza economică ce își face simțită prezența în România, din ce în ce mai mult, o știm. Dar să-și însușească ,,noaptea ca hoții” ca fiind a lor inițiativa de constituire a Fondului Suveran pentru Dezvoltare, pe care ALDE a propus-o în guvernul din care a făcut parte la acea vreme, e prea peste măsură.
Și asta nu ar fi totul. Cu duplicitatea lor cunoscută, ,,orbaniștii”, atunci când erau în opoziție, criticau ,,patriotic” și încercau să împiedice cu toate mijloacele politice crearea Fondului Suveran pentru Dezvoltare și Investiții. Dacă domniile lor ar da dovadă de fair play politic, pentru că e vorba de interesul țării, ar putea să ne ceară nouă, celor de la ALDE, toate discuțiile avute cu oficialii polonezi pe această temă. Inclusiv sprijin. Nu o vor face pentru că s-ar devoala și ar apărea în toată nuditatea lor minciuna și duplicitatea cu care lucovizii au operat în spațiul public, dezinformând cetățenii.
În concluzie: E o problemă de caracter! A avea caracter, chiar dacă e vorba de politică, înseamnă educație, noblețe, verticalitate și respect față de adevăr, vorbe și fapte…Păcat, domnilor guvernanți! Nici de această dată nu ați folosit morala în comunicarea publică! Dar, vorba cuiva, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere !
Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *