Conferința de presă organizată de ALDE Neamț, joi 2 iunie, a sintetizat întregul efort despus de liderii formațiunii politice în campania electorală, subliniind  maniera civilizată în care s-au desfășurat acțiunile ALDE în teritoriu, demers care a a pus în primul rând accent pe  promovarea programelor și proiectelor adaptate realității fiecărei localități, cu modalități de exprimare adecvate, din care au lipsit  dezinformarea, calomnia și atacul la persoană.  În cuvântul său, îndemnând cetățenii să participle la vot pe data de 5 iunie, Ion ASAFTEI, copreședite ALDE Neamț și candidat pe poziția 1 la consilieri pentru CJ,  a precizat:
.În calitate de co-președinte al partidului, vreau să transmit un mesaj tuturor votanților liberali și nu numai. ALDE își asumă rolul de fortă politică liberală din România, care va continua să susțină politicile liberale în opoziție sau la guvernare. Susțin această politică pentru o administrație modernă, performantă care să asigure prosperitatea cetățeanului. Aș veni cu un îndemn pentru alegătorii noștri, să voteze ALDE, să voteze schimbarea și bineînteles că vom încerca la nivelul județului să fim așa cum ziceau sondajele, a doua fortă politică în opțiunile de vot în rândul cetățenilor. Vreau să mulțumesc anticipat tuturor  celor ce ies la vot.”
Managerul de campanie Constantin Iacoban a reamintit că, într-un timp relativ scurt, ALDE și-a făcut remarcată prezența pe scena politică din județul Neamț, datorită seriozității și responsabilității asumate de echipa de  conducere:
Echipa pe care o vedeți în fața dumneavoastră a trebuit să facă față și care de curând a trebuit să învățăm colegii să aibă mentalitate de învingător, să înțeleagă ce înseamnă cultura organizațională, să îi punem în situația să răzbată pentru a câștiga. Suntem și echipa care răspunde de rezultate, ne-am asumat acest lucru. Noi avem o doctrină puternică, o doctrină liberală, nu este cazul să ne învețe cineva,  deoarece acest partid are cultura lui și istoria lui, iar istoria se transmite prin fapte și prin oameni. Noi sperăm ca această echipă, după campanie, să o regăsim și pe poziții de administrație, ținând cont că ALDE este un partid relativ  tânăr pe scena politică românească.”
Trecând în revistă multitudinea întâlnirilor avute cu cetățenii, candidatul ALDE la primăria orașului Piatra-Neamț, deputatul Cătălin Drăgușanu, a ținut să precizeze că, în urma acestor întâlniri, și-a alcătuit programul politic, ținând cont de sugestiile oamenilor cu care a discutat:
Ne-am întâlnit cu mii de oameni. Aceștia ne-au spus problemele lor și, în deosebi ,din experiența lor în relația cu administrația locală. Pe baza acestor problem, am construit acest program electoral pe care l-am prezentat în campania electorală derulată în această lună pentru alegerile locale la Piatra-Neamț. Noi am propus niște proiecte menite să rezolve problemele oamenilor așa cum au fost ele relatate.”
Un mesaj optimist a transmis și Iulian Luca, vicepreședinte ALDE, omul care a bătut la pas județul împreună cu Ion ASAFTEI :
Am participat în această campanie pe diverse zone electorale și vreau să vă spun foarte pe scurt că avem șanse reale în multe commune, atât pentru calitatea de consilieri, cât și pentru calitatea de primar. Aș evidenția în primul rând șansele domnului inginer Chelaru Dorel de la Roman, alături de colegii lui, care cu siguranță vor face o figură frumoasă în Roman și spun asta,  pentru că au muncit foarte mult în teren, pentru că în această campanie au fost alte reglementări.”
(Al. M.)
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *