Conferința de presă susținută de vicepreședintele CJ Neamț, Ion ASAFTEI, Luca Iulian – vicepreședinte ALDE și Cristian Tihenea – copreședinte ALDE Piatra-Neamț ( vineri, 12 august, sediul ALDE Neamț ), a pus în discuție, printre altele, pregătirea partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă, cu surpriza anunțului participării de sine stătătoare a formațiunii politice la vot, decizie care are menirea de a evidenția identitatea ALDE ca actor politic în Neamț, fără a exclude, însă, colaborarea cu PSD-ul. Informația a fost preluată de principalele agenții de știri ale țării, precum și  de mai multe publicații ale presei scrise locale și centrale, care au prezentat-o impreună cu argumentele care au stat la baza acestei hotărâri:
 “Vom candida singuri şi vom merge pe ideea personalizării partidului, de individualizare. ALDE este o entitate de sine stătătoare, cu program propriu. Sigur, noi colaborăm cu PSD, dar nu vom merge pe liste commune,” a menționat Ion ASAFTEI, adăugând: „Vom merge pe liste proprii, aşa cum am făcut şi la alegerile locale. Avem propriile propuneri şi programe pentru electorat, avem candidaţii proprii şi suntem un partid care a arătat că e în stare să ducă o campanie, să stea de vorbă cu oamenii, să-i asculte pe cetăţeni.”
Supuse analizei, afirmațiile lui Ion ASAFTEI confirmă maturitatea deciziilor politice luate, în ciuda faptului că alegerile locale ALDE Neamţ a obţinut puţin peste 5% – procent pe care actualul vicepreședinte al CJ speră să-l  majoreze până la 12% la alegerile parlamentare. Într-adevăr, campania electorală de la locale a pus în lumină capacitatea organizatorică a liderului Ion ASAFTEI, dinamismul și mobilitatea cu care s-a implicat în  rezolvarea situațiilor întâlnite pe teren, afirmând, în numeroase dezbateri, politica autenticilor liberali cuprinsă în  Programul ALDE, ceea ce a făcut ca partidul să fie prezent pe eșichierul politic nemțean cu o identitate bine conturată, intărită de responsabilitatea asumată în fața electoratului. Desigur, la vârf, ALDE Neamț  înseamnă o echipă în care contribuția fiecarui membru s-a regăsit în suma realizărilor partidului, dar nu putem trece cu vederea evoluția individuală a liderului Ion ASAFTEI care, de la organizarea și coordonarea în timp record a filialei ALDE, a dat măsura talentului politic în conducerea campaniei electorale, iar, apoi, proba seriozității, onorându-și promisiunile electorale. În Neamț, sinonim cu responsabilitatea politică, ALDE reprezintă pentru mulți un dorit impuls liberal, o altfel de politică, în care omul de rând să-și audă vocea- o suită de măsuri generatoare a unei Schimbări radicale, atât de mult invocată de cetățeni. Astăzi, printre altele, cercetând starea drumurilor, luând atitudine în fața risipei și irosirii banului public, Ion ASAFTEI, prin ceea ce face, afirmă existența combativă a formațiunii politice ALDE în Neamț! Și este important de precizat că pe agenda de lucru a vicepreședintelui CJ, obiectivele sunt urmărite permanent până la finalizarea în parametri de calitate. De al său mult invocat Jurnal de campanie, Ion ASAFTEI  a înțeles că scripta manent reprezintă  o probă în ilustrarea activităților sale, în care preocuparea pentru binele comunității ocupă un loc central:” ”În săptămâna care a trecut, am vizitat o serie de lucrări de întreținere. E vorba de DJ 155  Totoiesti-Ingărești-Humulești, în zona casei memoriale Ion Creangă, la Humulești s-a realizat lărgirea părții carosabile,  sunt o serie de lucrări de aducere la cotă a fundației. În fața casei memoriale Ion Creangă practic am lățit drumul, dă un aspect civilizat, traficul va fi mult mai ușor pentru cei care poposesc la muzeu sau merg spre Tîrgu Neamț.  De asemenea, între Humulești și Petricani se efectuează lucrări pe o porțiune de 20 km. Continuă modernizarea DJ 127 A în comuna Dămuc, DJ 159, DJ 280. În cursul acestei săptămâni s-au demarat procedurile de achiziție pentru cele 42 de miliarde de lei vechi  primite de la Guvern pentru refacerea infrastructurii județene afectată de calamități.”13895480_630980037067373_1404360440134557591_n
 
Această comunicare sui- generis cu cetățenii, in care Programul ALDE prinde viață, pornește de la sincera simpatie și prețuire de care se bucură partidul și Ion ASAFTEI în Neamț:
De la Revoluția din 1989, jud. Neamt nu a avut un așa activ  vicepresedinte , cum sunteti dvs- d-le Asaftei – care să fie în permanență pe teren, inspectând , controlând și verificând situția investițiilor, stând de vorbă cu muncitorii și specialiștii . FELICITĂRI ! Vă doresc multă sănatate , succese și să nu micșorați ritmul activității dvs” , nota un nemțean pe pagina de facebook a lui Ion ASAFTEI.
Își poate dori un politician mai mult de atât? Credem că la baza deciziei anunțate în conferința de presă, în urma căreia ALDE va candida singură la alegerile parlamentare, se află conștientizarea gradului crescut de respect și prețuire de care se bucură partidul în  Neamț. Meritul lui Ion ASAFTEI este incontestabil!
Al. M.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *