Conferința de presă organizată vineri 12 februarie de ALDE Neamț la noul sediu al partidului (  Piatra Neamț, Piața Mihail Kogălniceanu nr. 3 ) a ținut să aducă clarificări, atât în privința interpretării Protocolulului de colaborare politică și electorală, încheiat  între Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), cât și asupra poziției partidului referitoare la unele aspecte de interes național și local. 

Jos mîinile de pe Spitalul Județean Neamț!

În deschiderea conferinței, co-președintele ALDE Neamț, deputatul Cătălin Drăgușanu, s-a referit, printre altele, la situația de la Spitalul județean Neamț:

Am asistat la eforturile noii conduceri a Consiliului Judetean Neamt de a schimba din functie actualul manager de la Spitalul Judetean Neamt, prin mijloace care mie mi se par incorecte si care nu au nimic în comun cu profesionalismul invocat. Vreau să spun că ALDE nu e de acord cu această practică de a schimba un manager de spital fără o evaluare temeinică a activitătii acestuia. Domnul Lazăr a ocupat functia prin concurs, iar postul are un mandat de 3 ani, care expiră la jumătatea acestui an. Cred că cineva trebuie să evalueze activitatea domnului manager. Dumnealui are o serie de indicatori pe care trebuie să-i îndeplinească. Dacă i-a îndeplinit, si nu sînt alte dedesubturi în acest conflict, atunci trebuie să luăm atitudine. Eu înclin să cred că aici e vorba de o vendetă politică: managerul trebuie să fie înlocuit pentru că nu răspunde unor comenzi politice, venite de la anumiti oameni politici, îndeosebi din partea colegilor de la PSD. Sînt convins de cele ce am aflat, si anume că se fac presiuni pentru acceptarea unor lucrări, sau unor firme care să presteze anumite lucrări la Spitalul Judetean. Fac un apel pe această cale către PSD: jos mîinile de pe Spitalul Judetean Neamt! Acest spital nu este al oamenilor politici, trebuie să fie al cetătenilor acestui judet. Oamenii care lucrează acolo au destule probleme si nu cred că mai au nevoie de un om politic sau mai multi care să le spună cum să-si facă treaba. O compătimesc pe doamna Arcan, care cred că este si dumneaei o victimă a colegilor de partid ce o dezinformează si o pun în situatii jenante, ajungînd astfel să defăimeze niste oameni care lucrează zi de zi în spital si de care cu totii avem nevoie într-un moment sau altul al vieții”

Capture2

Noi – ALDE – vom merge pe liste proprii în alegerile care sunt programate în acest an!

Aducând precizări importante în privința mecanismului de funcționare a protocolului încheiat de ALDE cu PSD, co-președintele pe Neamț, Ion Asaftei, a subliniat:

 „Alianțele s-au dovedit benefice pentru români, când au fost între social-democrație și liberalism. În 2011, USL a adus beneficii în plan economic: s-au reîntregit salariile, pensiile, a fost creștere economică, au crescut numărul locurilor de muncă și s-a depășit criza economică. E absolut firesc ca aceste forțe care au contribuit la progresul României să se reîntâlnească și să încheie o alianță, un protocol politic, care să aducă în aceeași matcă forțele care vor binele țării. Pentru că s-a speculat foarte mult pe această temă, precizez că protocolul e de colaborare și nu e o alianță în sensul unor liste comune! Nu suntem captivi ai unui anumit partid! Noi – ALDE – vom merge pe liste proprii în alegerile care sunt programate în acest an. Vom încheia însă alianțe postelectorale, acolo unde putem face majorități cu PSD. Este un lucru foarte clar – acest protocol jalonează această colaborare. Nu vom colabora cu alte partide, nu vom face alianțe cu alte partide! Vorbesc de PDL – mai nou numit PNL, a cărui manieră este cunoscută cum a  condus țara 10 ani. Infuzia de pedeliști nu e bună în PNL și în mod categorie nu vom face o alianță cu un astfel de partid. Categoric nici cu PMP, care are aceiași corifei, aceiași oameni, care au dus România într-o zonă cu care nu ne mândrim, ba, dimpotrivă, a creat suferință poporului român. Deci vorbim de un protocol de colaborare și nu de alianță! Vom aborda punctual fiecare organizație și nu e nimic obligatoriu de la început. Avem totala independență să stabilim colaborarea în cadrul organizațiilor noastre“.

Nu vom avea în mijlocul nostru persoane care au candidat în altă parte!

Desemnat coordonatorul campaniei electorale al ALDE pentru alegerile din acest an, Constantin Iacoban a avansat ideea necesității sprijinului reciproc în susținerea candidaților acestei formațiuni. „Am găsit în ALDE o echipă redutabilă, care m-a primit foarte bine, care crede în mine și cred că împreună vom face o figură foarte bună în aceste alegeri din 2016. Sunt convins că vom avea satisfacții electorale, împliniri și că vom deveni a treia forță politică prin votul cetățenilor și nu altfel. Nu vom avea în mijlocul nostru persoane care au candidat în altă parte. Sper ca după alegeri să îl avem primar pe domnul Drăgușanu și dacă cei din PSD vor vrea să îl sprijine, noi îi primim cu plăcere, pentru că el este învingătorul. Eu am munca de a coordona campania pe județ. Domnul Drăgușanu va fi coordonator pe municipiu, pentru că el e și candidat cu șanse maxime!“

Al. M. )

Foto : ziarulceahlaul.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *