În Neamț, a fost încheiat în data de 20.06.2016 Protocolul de colaborare politică între  PSD, respectiv președintele PSD Neamț, Ionel Arsene și ALDE, reprezentat prin co-președinții Ion ASAFTEI și Cătălin DRĂGUȘANU. Rezultat al unor negocieri politice, Protocolul prevede, printre altele, acordul comun asupra  funcțiilor de viceprimar ALDE în anumite localități nemțene, precum și asupra funcției de vicepreședinte ALDE în cadrul Consiliul Județean.
În esență, protocolul are în vedere susținerea reciprocă a unor proiecte de interes local și județean, prin consultări și coordonare în privința tuturor hotărârilor ce urmează a fi luate la nivelul autorităților locale, inclusiv la nivelul Consiliului Județean.  În opinia  co-președintelui ALDE Neamț, Ion ASAFTEI,
“ Protocolul  reprezintă un preambul la ceea ce va însemna din acest moment important alăturarea ALDE- a treia forță politică  națională- de orice entitate politică progresistă care slujește interesele românilor și ale României, de pe pozițiile unei democrații reale. Trebuie înțeleasă poziția noastră fermă, că ne păstrăm identitatea liberal autentică, ne individualizăm ca partid, participând singuri în alegeri, fie locale, fie parlamentare. Alde trebuie să rămână în parametri politici prin care s-a definit. În privința alegerii  de a merge în decizia politică împreună cu PSD, să ne amintim că o asemenea colaborare  benefică pentru cetățeni a fost deja verificată în USL 1 și, dacă mi se permite, USL 2 și, de aceea, avem toate motivele ca să continuăm acest proiect politic, în care liberalismul, cu o anumită componentă socială, își face din ce în ce mai mult  simțită prezența la nivel național și european.
( Al. M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *