O bătălie furibundă, nedemnă pentru cei ce se declară urmașii lui Brătianu, în care s-a recurs și la demersuri penibile în atitudinea manifestă de a obstrucționa, prin amânări repetate, ședința de constituire a Consiliului Județean Neamț  s-a încheiat ieri, 4 iulie, zi în care nemțenii au aflat că aleșii lor sunt gata să pună în practică suita promisiunilor din campania electorală. Așadar, noul președinte al CJ Neamț este Ionel Arsene( PSD), flancat de cei doi vicepreședinți, Laurenţiu Dulamă  (PMP) şi Ion Asaftei  ( ALDE ). Fiecare dintre cei doi vicepreședinți a obţinut 21 de voturi din 21 exprimate, asta, în ciuda faptului că liberalii s-au retras în momentul votului pentru funcţia de preşedinte, motivând că nu s-a  respectat secretul votului. După modelul de la centru, se pare că liberalii nemțeni sunt dispuși să recurgă la cele mai surprinzătoare gesture politice, unele de-a dreptul hilare,   fiind neconsolați de faptul că în noul CJ nu vor mai avea niciun cuvânt de spus. Este ceea ce a observat și noul vicepreședinte Ion Asaftei ( ALDE) care a criticat atitudinea liberalilor care au ignorant cu buna știință votul cetățenilor, boicotând timp de două săptămâni ședința de constituire a  CJ Neamț:
Toate încercările unora, în aceste două săptămâni, de a rupe această echipă, au fost sortite eșecului. E jenant și impardonabil, ca astăzi, colegii noștri liberali au dat încă o dată dovadă de lipsă totală de respect și față de cetățenii județului Neamț și față de ceea ce înseamnă  ideea de democrație”
Cu un vicepreședinte ALDE la CJ Neamț, în persoana lui Ion ASAFTEI, cetățenii nemțeni au întemeiate motive de satisfacție și speranță, căci noul vicepreședinte este un  recunoscut om de afaceri, dinamic și hotărât, patriot cu adâncă simțire românească, dedicat în egală măsură atât valorilor  sociale și economice, cât și celor spirituale, el însuși fiind un intelectual  de clasă, preocupat de promovarea  culturii nemțene în diversele ei manifestări. Dacă mai adăugăm la toate acestea și faptul că, prin Ion ASAFTEI, programul ALDE va prinde viață în județul Neamț, vom avea întreaga dimensiune a importanței funcției de vicepreședinte al CJ, atunci când persoana desemnată este Ion ASAFTEI. Cam asta înseamnă să fii un autentic liberal!
Foto: Ziar Piatra Neamt
( AL. M. )
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *