Vineri 17 iunie2016, filiala  ALDE Neamț a organizat o conferință de presă la sediul județean.  Cei doi co-președinți ALDE, Ion ASAFTEI și Cătălin Drăgușanu au făcut o primă analiză a rezultatelor obținute la alegerile din 5 iuniei, exprimându-și atât satisfacția, cât și dezamăgire în urma scrutinului, concluzia fiind că acolo unde s-a muncit serios și președinții de organizații au fost responsabili, rezultatele au fost bune. Deputatul Cătălin Drăgușanu a exemplificat municipiul Piatra Neamț, unde ALDE a obținut cel mai bun scor din țară, între filialele municipii de județ. De asemeni, au fost evidențiate comunele în care  prezența ALDE s-a făcut simțită în numărul buletinelor de vot. Este vorba despre  Dobreni, Brusturi, Negrești, Bârgăoani, Păstrăveni, Poiana Teiului, Ștefan cel Mare și altele.
“ Putem certifica faptul că ALDE este a treia forță politică din România”,  a spus Cătălin Drăgușanu.   S-a mai discutat, de asemenea, intenția de  demarare a procesul de negociere cu cu celelalte partide prezente în consiliile locale și Consiliul Județean.
O analiză  bine documentată, cuprinzând realitățile dramatice ale agriculturii românești, cu toate sectoarele sale, a făcut Ion ASAFTEI cu vehemența binecunoscută. Printre altele, co-președintele ALDE Neamț a criticat abandonarea proiectului de refacere a sistemului de irigații, precum și  tergiversarea acordării subvențiilor:
„În agricultură, situația este dezastruoasă: fondurile europene sunt pe pauză, fermierii nu-și primesc subvențiile, ministrul face declarații incredibile. Trebuie să se aducă acest minister la nivelul de performanță la care a stat doi ani, exceptând perioada guvernului Cioloș. Să luăm numai sistemul de irigații: proiectul a fost abandonat, deși avem o lege care oferă un buget multi-anual de un miliard de euro. Am fi făcut, prin aplicarea acestei legi, un instrument de luptă împotriva secetei și o garanție că se vor obține recolte bogate“
.Ion ASAFTEI  a trecut în revistă  și situația politică la nivel național, unde, a precizat vorbitorul, criza de lideri din PNL este evidentă, asa după cum, evident este  și faptul că  Guvernul se dovedește pe zi ce trece incapabil de a lua inițiative în interesul cetățenilor. Un asemenea Guvern nu vrea decât să fie o încercare, un exercițiu de amatorism vizavi de ceea ce înseamnă guvernarea României. Miniștrii din această guvernare nu-și înțeleg menirea din funcțiile pe care le dețin. Dragoș Pâslaru spunea că Executivul nu este responsabil pentru problemele din educație și nici pentru lipsa locurilor de muncă. Este greșită o asemenea declarație, dar se înscrie în linia Guvernului Cioloș. Din nefericire, ei sunt specialiștii tehnocrați, spun specialiștii între ghilimele, o suprastructură care plutește deasupra realităților românești. Încercările lui Iohannis de a se delimita de acest guvern sunt stângace. Văzând că Guvernul calcă în străchini, Președinția invită românii la consultări pe probleme de educație“
. Referitor la trecuta campanie electorală, Ion ASAFTEI a lăsat să se înțeleagă că este profund nemulțumit de managementul defectuos de campanie. ““În viitoarea campanie, nu se va mai întâmpla ca managementul să fie  cel care a fost!, a spus el.
( Al. M. )
Foto: Ziar Piatra Neamț
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *