Călin Popescu – Tăriceanu este candidatul pe care ALDE l-a desemnat pentru funcția prim-ministru din partea partidului după alegerile din 11 decembrie. Anunțul a fost făcut de către copreședintele ALDE Daniel Constantin, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat cei doi copreședinți ai partidului, alături de foștii miniștri Grațiela Gavrilescu, Varujan Vosganian și Sorin Cîmpeanu.
Stirea a produs o enormă surpriză pe scena politică românească, iar reacțiile continuă și la această oră. Pentru cititorii publicației noastre, am notat la cald părerea președintelui ALDE Neamț, Ion ASAFTEI, vicepreședinte al CJ și candidat la Camera Deputaților:
“ Sunt pe drumul de întoarcere de la București, unde am participat la ședința în care au fost convocate cadrele de conducere ALDE, de la nivelul tuturor județelor, eu reprezentând în acest context ALDE Neamț.
Dincolo de discutarea problemelor de campanie electorală și de modul în care se desfășoară- privind măsurile organizatorice care se impun pentru eficientizarea demersului electoral- mă întorc de la București cu marea  satisfacție că, în plenul ședinței de astăzi, s-a hotărât ca dl. Călin Popescu Tăriceanu să fie nominalizat la funcția de prim- ministru din partea ALDE.
13293351_250303545333062_1390291584_n
Este garanția absolută a progresului în România și a bunăstării cetățenilor! Spun asta, pentru că în perioada 2004-2008, când dl. Călin Popescu Tăricenu a fost prim- ministru României, s-a înregistrat un adevărat progres economic ai cărui parametri nu au rămas înscriși doar în statistici, ci au produs o schimbare vizibilă în viața oamenilor, aducându-le un plus financiar în buzunarul propriu. Este perioada în care România a cunoscut cea mai mare dezvoltare economică postdecembristă, iar guvernul Tăriceanu s-a dovedit a fi cel mai performant din ultimii 26 de ani. Este cazul să amintim că, atunci, s-au mărit salariile și pensiile, au crescut investițiile și s-au făcut pași importanți în asigurarea unui învățământ de calitate. Aceeași politică a continuat-o și în timpul guvernării Ponta ( din care și ALDE a făcut parte), până când a fost întrerupt brutal de un guvern impus din afară, din import-   guvernul Cioloș care s-a dovedit a fi ipocrit, incompetent, antiromânesc. Iată de ce este extrem de important ca ALDE să acceadă în Parlament, să ajungă la guvernare, pentru a lua măsurile eficiente de redresare a țării, iar acest lucru îl poate face un guvern condus de dl. Călin Popescu Tăriceanu!”
A consemnat( AL. M. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *