Conferința de presă susținută de ALDE Neamț, sâmbătă 14 mai 2016, a atacat cu vehemență, atât  probleme de ordin național ( moțiunea de cenzură pentru demiterea ministrului agriculturii, blocajul economic și social din România ) , cât și temele de actualitate din județul Neamț. La conferință, au fost prezenți cei doi co-președinți ALDE- Ion ASAFTEI și Cătălin Drăgușnu, împreună cu coordonatorul campaniei electorale Constantin Iacoban. Trecând în revistă politica ultimilor 12 ani, Constantin Iacoban a analizat în termeni duri prestația Direcției de Sănătate Publică:  „ Incompetența actualului Guvern se răsfrânge în teritoriu: vezi cazul apei potabile din Neamț. Vorbim de disoluția instituțiilor statului pentru că cine ar trebui să fie responsabil este pus pe criterii politice.”
De altfel,foarte activ în toate împrejurările, Constantin Iacoban avea să rezume astfel discuțiile purtate: Am susținut o conferintă de presă împreună cu cei doi colegi, Cătălin Drăgușanu și Ion Asaftei cu următoarele teme: criza din sănătate făcând referire la problema legată de dezinfectanți, moțiunea simplă depusa de ALDE si PSD împotriva ministrului Agriculturii, performanțele dezastruoase ale Guvernului și aspecte specifice desfășurării campaniei electorale de catre ALDE în județul Neamț. Cetățenii trebuie informati prin toate căile posibile de ceea ce noi facem și vrem să facem pentru ei!
La rândul său, Ion ASAFTEI a făcut o succintă analiză a vieții social-politice din România, îndreptându-și criticile aspre asupra Guvernului:
“ Cei care au susținut Guvernarea Ciolș încearcă să se delimiteze, pentru că au început să-și dea seama că au intrat într-o capcană extraordinară. Acest Guvern care nu mai are susținere de la niciun partid, acest Guvern de împrumut, trebuie să plece!La această oră, România se află în blocaj economic și social.”
Deputatul Cătălin Drăgușanu s-a referit, printe altele, la depunerea moțiunii simple pentru demiterea ministrului agriculturii:” Am depus o moțiune simplă pentru demiterea ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Moțiunea, care este susținută de 84 de parlamentari ALDE-PSD este înregistrată la Camera Deputaților, va fi dezbătută luni, iar marți va fi supusă votului în plen. Dacă mergem în teritoriu și vorbim cu fermierii, vedem că nemulțumirile cresc pe zi ce trece din cauza neacordării subvențiilor. Când era domnul Daniel Constantin ministru, până la 1 aprilie, aceste subvenții erau achitate. Acum, la jumătatea lunii mai, nu sunt acordate.”
Conferința a abordat , in final, și teme organizatorice.
Al. M.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *