Am primit la redacție, în cursul zilei de ieri, 25 martie 2020, un comunicat venit de la Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Ion ASAFTEI, în care se stipuează disponibilitatea președintelui ALDE Neamț de a-și dona 50% din indemnizație Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Contactat astăzi  telefonic, Ion ASAFTEI a confirmat conținutul documentului pe care-l redăm mai jos:
 
“Am decis să-mi donez jumătate din indemnizația de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, pe toată perioada pandemiei, către Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Unitatea medicală trebuie să folosească banii exclusiv pentru susținerea eforturilor de tratare a cazurilor COVID-19, pentru procurarea de medicamente, aparatură medicală și echipamente medicale/de protecție specifice.
Cei care lucrăm şi avem funcţii de răspundere/conducere în sectorul public, aflându-ne, astfel, în slujba cetăţenilor, suntem primii care trebuie să înţelegem uriaşa responsabilitate pe care ne-am asumat-o, atât faţă de toţi cei ale căror interese legitime, începând cu sănătatea şi viaţa, le reprezentăm şi apărăm, cât şi faţă de propria conştiinţă.

De asemena, îi încurajez pe toți cei care au posibilitatea să sprijine sistemul de sănătate. Medicii și personalul care fac eforturi uriașe în aceste zile trebuie sprijiniți. Este un gest uman și fac apel pe această cale către toți colegii din toate partidele, pentru toţi cei cu funcţii de conducere/răspundere în sectorul public să contribuie, la rândul lor, pentru susţinerea efortului de dotare a medicilor şi personalului sanitar auxiliar, aflat în prima linie, şi a spitalelor în care lucrează, cu materialele de protecţie şi echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul. Este o ocazie pentru noi toţi să demonstrăm unitate, solidaritate şi responsabilitate, pentru a putea depăşi criza coronavirusului.
Urmați cu strictețe indicațiile transmise de autorități. Îndemn pe toată lumea: stați acasă și bucurați-vă împreună de cei dragi! Înțeleg că este foarte greu și din păcate traversăm o perioadă foarte dificilă, cu încercări noi pe care cu greu ni le-am fi putut imagina vreodată.
În aceste momente, această situație de criză, această stare de urgență ar trebui să fim solidari unii cu alții și să contribuim fiecare cu ce putem. Ca să nu ajungem să avem zeci de mii de cazuri grave, ar trebui să fim mai preventivi. Prevenția e singurul lucru care ne poate salva. Stăm în casă și ne protejăm! Este singura formă de protecție! Individuală!!!
IonASAFTEI, Vicepreședintele CJ Neamț, Președinte ALDE
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *