Președintele PNL, Ludovic Orban, s-ar fi întâlnit cu președintele României, Klaus Iohanni dupa ce Rareș Bogdan a dat tonul revoltei din PNL, susținut fiind de Robert Sighiartău.

Ludovic Orban s-ar fi întâlnit luni, în prima parte a zilei, cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea a venit după ce președintelui PNL i s-a cerut demisia de la conducerea partidului. Surse liberale au spus pentru Digi24 că se așteptau la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care ar fi benefică pentru Ludovic Orban, fiind văzută chiar drept o mică victorie. Adevărata ”răscoală” din PNL ar urma să aibă loc înainte de Congres.

Până atunci, rămâne de văzut dacă ”reformatorii” vor reuși să-și strângă susținerea necesară sau dacă, din contră, reacțiile unor persoane din partid vor genera strângerea rândurilor în jurul lui Ludovic Orban.

Amintim că Rareș Bogdan a dat tonul revoltei din PNL, susținut fiind de Robert Sighiartău. Și Raluca Turcan consideră că o reformă în PNL ar întări partidul, dar nu a fost la fel de tranșantă ca prim-vicepreședintele PNL și secretarul general al partidului, care au cerut demisia lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. Alin Tișe, în schimb, președintele CJ Cluj, spune că Rareș Bogdan îi vâna de mult funcția lui Ludovic Orban și simplul pas în spate al președintelui partidului nu înseamnă reforma PNL. El consideră că ar trebui să-și dea demisia toți cei care au girat deciziile luate în BPN al PNL. Se gândește inclusiv la demisia sa, în contextul tensionat din partid.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *