Încă un social-democrat părăsește partidul și trece în partidul Victor Ponta. Este vorba despre deputatul Adrian Pau. În Camera Deputaților, PSD a piedut iarăși majoritatea. Așa se face că Opoziția va încerca, din nou, să-l debarce pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților.
În total, cinci parlamentari au plecat la Pro România doar în ultimele zile. Adrian Tutuianu a dat startul, apoi l-au urmat Mihai Tudose, cel care ocupa funcție de conducere în PSD, Georgian Pop și alte doua deputate. Una de la Dâmbovița, fief pe care l-a condus Adrian Tutuianu, și cealaltă de la Ilfov, organizație condusa de Gabriela Firea.
Odată cu aceste plecări, PSD și ALDE nu mai au majoritate la Camera Deputaților fără udmr. Opozitia vrea sa profite de aceasta situația și sa încerce sa reia demersul de a-l revoca pe Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.
Pentru ca nu poate sa forțeze un vot, având în vedere ca Regulamentul prevede ca demiterea se propune de către liderul de grup al partidului din care face parte șeful Camerei Deputaților, cei din Opoziție vor sa modifice regulamentul. Sa poată sa fie demis și la propunerea unui grup de parlamentari și cu votul majorității lor. Victor Ponta discuta și cu alții pentru a se înscrie în partidul pe care îl conduce.
Potrivit unor surse, Marian Neacșu, fostul secretar general al PSD, exclus din partid, ar urma sa-și anunțe și el trecerea la Pro România. În plin proces de racolari, Niculae Badalau a postat o fotografie cu Paul Stănescu și Dumitru Buzatu, doi lideri județeni cu state vechi.
Toți au semnat scrisoarea prin care i s-a cerut demisia. De asemenea, liderul tinerilor PSD, Gabriel Petrea, a favut publica o poza alături de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Marian Neacșu. Unii dintre ei urmează sa plece la Pro România, alții nu pot pentru ca ar mane fără funcție.
Asa cum este cazul Gabrielei Firea, primarul gen al capitalei, sau Gabriel Petrea, șeful TSD. De partea cealaltă, Codrin Ștefanescu a anunțat ca și PSD va racola peste opt parlamentari, fapt care va echilibra majoritatea PSD. Social-democrații au maine prima sedinta din acest an și prima numărătoare a aleșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *