Profitând de o conjunctură fastă pentru el, dar nefericită pentru mulți nemțeni ce l-au iubit pe Culiță Tărâță, Iacoban a reușit ca la înmormântarea acestuia, printre cruci, la propriu, să fie numit de către Oprea drept președinte al CJ Neamt.  Ce-i drept, funcția a fost inițial propusă altui UNPR-ist de seamă, dar acesta a refuzat politicos sugerându-i liderului Oprea varianta Iacoban.
Plecarea din UNPR a lui Iacoban a făcut să-și piardăși statutul de consilier județean, implicit cel de Președinte al CJ Neamț. Ajuns în ALDE, ca simplu membru, acesta a venit cu promisiuni halucinante de mărire a partidului prin cooptarea de membri de seamă și chiar prin trecerea unor întregi organizații UNPR  la ALDE, promisiuni ce nu s-au materializat niciodată.
Deși i s-a dat un vot în alb de încredere, Iacoban nu a demonstrat niciodată că e un bun manager sau un bun strateg, toate istoriile despre aceste atuuri ale sale fiind de fapt croite pe o organizație UNPR ridicată de predecesorul Tărâță.
Nemulțumirile au început să apară odată cu proliferarea minciunilor strategului de campanie la alegerile locale. De aici și renunțarea la a mai coordona campania la nivel de județ și trecerea la campania pe Piatra Neamț alături de Drăgușanu.
Neîncrederea membrilor ALDE în Iacoban s-a transferat rapid în neîncrederea totală a lui Iacoban în membrii ALDE și blamarea acestora. Acest fapt se petrecea în paralel cu non-combatul făcut tacit cu PNL-ul.
Ajuns consilier municipal ALDE, Iacoban încearcă din nou să trădeze în favoarea PNL-ului, vânzând credulilor povestea pixului verde, trădare ce avea să coste actuala poziție ALDE la nivel de județ.
Prins cu ocaua mică, Iacoban se decide să-și dea demisia din funcția de consilier local, ulterior fiind exclus și din partid cu votul majorității membrilor și …reținerea evidentă a lui Drăgușanu.
Din iulie, Iacoban nu a mai existat pentru ALDE decât ca un personaj haios cu un comportament paradoxal atunci cand a anunțat toată presa că își ia lucrurile personale din sediul ALDE, ulterior cerându-i președintelui Asaftei să-i deconteze și banii dați pentru florile dăruite de el (Iacoban) doamnelor din organizația de femei.
O revenire a încercat-o acum câteva zile, aducându-si aminte că era și el pe lista de consilieri județeni și ar merita să reprezinte cu onoare interesele ALDE.
Domnule Iacoban, de alegerile parlamentare din decembrie ați auzit ?
V. Ionescu
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *