Actualitate

I. Mocanu: Am ajuns până aici? Să ne fie rușine că Isus era alb?

Avocata Ingrid Mocanu reactioneaza dupa ce Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury şi şef al Bisericii Anglicane, spune că Biserica ar trebui să facă nişte schimbări. Acesta a declarat că portretizarea lui Iisus ca „bărbat alb” ar trebui reconsiderată. Reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu”, a spus Welby.

loading...

”Ce mă? Am ajuns până aici? Să ne fie rușine că Isus era alb? Bine, era și evreu… Marx e deja pe socluri, la loc. Cât ne va lua până îl reconsiderăm și pe Hitler și îi vom ridica statui? Cum de ce? A fost un erou: nu a gazat colorați. Bă, ejnebun?”,a scris Ingrid Mocanu.

loading...

În timpul unei intervenţii pentru BBC Today, Welby a fost întrebat dacă felul în care Biserica occidentală „îl înfăţişează pe Iisus” trebuie „gândit din nou” şi „reimaginat”, în lumina protestelor recente purtate sub sloganul „Black Lives Matter”, scrie mediafax.ro.

„Da, bineînţeles că da”, a răspus el, adăugând că Iisus este portretizat diferit în ţările din întreaga lume. În timpul vizitelor sale internaţionale, în calitate de şef al Bisericii Anglicane, acesta spune că a văzut variate moduri de reprezentare a Mântuitorului.

„Nu vedeţi doar un Iisus alb, ci un Isus negru, sau un Iisus asiatic sau un Iisus din Orientul Mijlociu, ultima variantă fiind şi cea mai precisă din punct de vedere istoric.”

Acesta a insistat asupra diversităţii culturale, arată CNN. „Îl vezi în tot atâtea feluri câte culturi, limbi şi modalităţi de înţelegere a lumii există.”

Welby a adăugat că reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu, care a devenit pe deplin uman.”

Comments

comments

loading...

Leave a Response