Este clar pentru toată lumea că liberalii care ar trebui să apere drepturile omului s-au transformat în apărătorii procurorilor chiar și când se dovedește că unii magistrați au avut un comportament abuziv.
Avocata Laura Vicol a pus-o la punct pe liberala Hilde Brandl, în direct, în emisiunea ”Sinteza Zilei”. AceastaHilde Brandl a vorbit, la Antena 3, despre prezumția de nevinovăție, referindu-se la procurorul general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor secrete.
Laura Vicol a intervenit puternic și a întrebat-o pe Hilde Brandl: ”Ce-ați spus, doamnă, mă iertați, de prezumția de nevinovăție?”
Hilde Brandl: ”Că există prezumția de nevinovăție”
Laura Vicol: ”Serios? Unde există? În ce țară? În România, cu siguranță nu există, vă spun sincer că am trecut pe acolo și știu cum e. Vorbiți de prezumție de nevinovăție numai în situațiile care vă convin dumneavoastră. În rest, toată lumea la pușcărie, nu? Despre prezumția de nevinovăție, nu cred că aveți dreptul să vorbiți în această țară și știți de ce? Am trecut pe acolo trei ani de zile, mi s-a călcat în mod grosolan în picioare această prezumție de nevinovăție și, în niciun caz, nu o să i-o dau acestui stimat domn procuror general. Deci cu prezumția de nevinovăție mai ușor pe scări, puteți folosi orice alt termen.”
Hilde Brandl: ”Cu siguranță voi folosi prezumția de nevinovăție întotdeauna, sunt un cetățean al acestei țări și cred în acest concept. Dacă ați avut cazuri în care nu s-a aplicat asta nu înseamnă că nu e importantă.”
Laura Vicol: ”Cu tot respectul, nu v-am auzit folosind acest termen în cazuri ultramediatizate în care drepturile oamenilor au fost călcate în picioare în această țară”. (Dialog redat prima dată de dcnews.ro)
Avocata Laura Vicol a avut mult de tras din cauza Sistemului însă și-a găsit dreptate până la urmă dar cu niște costuri dureroase. Magistraţii instanţei supreme au decis în octombrie 2108 achitarea avocatei Laura Vicol în dosarul în care fusese acuzată de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii şi fals în înscrisuri sub semnatură privată. În această cauză, acum 3 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore.
„Este bine că a apărut legea magistraţilor pe care trebuie s-o aprofundez, să văd în ce constă răspunderea magistratului care a comis un abuz, pentru că până la urmă ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost un grav abuz. Procuroarea care m-a instrumentat, procuroarea Monica Constantinescu, care de altfel a şi ieşit la pensie la o lună de zile după ce a trimis rechizitoriul în instanţă (…) m-a şi anunţat că o să-mi facă un cadou foarte frumos de ziua mea şi în momentul în care mă duceam cu alţi clienţi la ea, mă întreba cum să-mi spună, avocată sau inculpată, deci bătaia de joc pe care eu am suferit-o timp de trei ani de zile nu trebuie să rămână aşa”, a declarat la acea vreme Laura Vicol. Avocata a declarat că familia ei a suferit foarte mult pe timpul acestui proces şi că nu va lăsa abuzurile procurorilor DNA nesancţionate.
„Mă voi îndrepta împotriva statului român, deşi, sinceră să fiu, nu-i normal ca mama mea să plătească din buzunarul ei pentru ce mi s-a întâmplat mie. Mă voi îndrepta împotriva DNA-ului şi mai ales mă voi îndrepta împotriva Baroului Bucureşti, care m-au condamnat fără să mă judece, care nu m-au chemat nici măcar o singură dată. M-au condamnat fără să mă judece, m-au considerat din start vinovată, fără să cerceteze absolut nimic. Patima şi ura cu care au vorbit în sala de judecată când au solicitat să se admită apelul DNA-ului, DNA care a solicitat pedeapsa cu încarcerare pentru mine”, a mai spus Vicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *