Germania ne REFUZĂ și Iohannis TACE. Nimic nou


Ce frumos este tratata Romania mai ales cand are si un președinte neamt care se lauda peste tot cu relatiile lui internationale. Acum se vede limpede ca nu face doua parale in ochii mai marilor din UE. Ce s-a intamplat? Medicii oficiali din Germania au refuzat încărcarea camioanelor din România cu purcei, acestea întorcându-se goale în țară.

loading...

În acest context, Mary-Eugenia Pană, președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP), a făcut un apel către secretarul general al European Livestock and Meat Trading Union (UECBV), Karsten Maier, de a solicita Comisiei Europene o rezolvare a situației disfuncționalității în achizițiile de purcei din Germania.

loading...

”Datorită impactului situației de criză declanșată de epidemia cu COVID-19, Comisia Europeană a publicat în data de 16 martie “COVID-19 Guidelines for border management measures to protect health and ensure the availability of goods and essential services”, în care se vorbește despre realizarea unor culoare verzi, de transport rapid, care să reducă riscul de afectare a siguranței alimentare a consumatorului european”, se menționează în scrisoarea redactată de ACEBOP, transmite agrointel.ro.

Mary-Eugenia Pană cere sprijinul Secretarului General al UECBV ”pentru informarea de urgență a serviciilor Comisiei Europene asupra situatiei ingrijoratoare a crescatorilor de porci din Romania”.

”Restricțiile COVID-19 vin să adâncească criza filierei porcului din România, in contextul in care achizitionam aprox. 60% din necesarul de carne de porc pentru consum și fermele de scroafe sunt inchise de evolutia ASF și avem contracte importante în derulare cu Germania, de peste 1 milion de capete anual. Vă rugăm să aveți amabilitatea de a lua în considerare semnalul nostru de alarmă și de a solicita Comisiei Europene o rezolvare a situației cu care ne confruntăm”, conchide președintele ACEBOP.

loading...

Like it? Share with your friends!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *