Elector ALDE

Sînt membru ALDE şi reprezentant al partidului în Biroul Electoral Judeţean. Şi la partid, şi la BEJ, dar şi în alte medii se discută mult despre noile reguli ale campaniei electorale şi ale afişajului electoral.
Duminică, 8 mai 2016, pe la orele 18, am plecat cu bicicleta să văd panourile electorale.
În Piaţa Dărmăneşti, 13 panouri, numerotate, din care 3 ocupate. Pe panoul 10 este candidatul Meu, adică ALDE – Vasile Cătălin Drăguşanu. Poza lui este zgîriată, maltratată. Asta poate fi opera unor golani certaţi cu legea, sau a formaţiunilor contracandidate. Dar, dacă ar fi fost golani, s-ar impune o întrebare logică: de ce numai pe al nostru l-au zgîriat, nu şi pe cei doi de alături? În orice caz, dacă este „opera” partenerilor de competiţie electorală, înseamnă că sîntem concurenţi redutabili, ba chiar de temut.
Am continuat pedalarea. Vis-à-vis de staţia de trolee Dărmăneşti – toate panourile goale, mai puţin poziţia 10, redutabilul candidat ALDE – Vasile Cătălin Drăguşanu. Nezgîriat.
Am mai trecut pe la afişajele de la Orion – Lenin, strada Ştefan cel Mare, centru – CEC. La toate am văzut panouri goale, mai puţin poziţia 10 – candidatul ALDE – Vasile Cătălin Drăguşanu, nezgîriat, şi alte 2-3 poziţii.
De ce această apatie? Părerea mea este că s-a sărit din lac în puţ. De la cheltuieli deşănţate şi mafiote, la toate limitările şi interdicţiile posibile şi mai ales imposibile.
Adică ce au zis unii? Dacă noi nu mai avem voie cu sacoşa de euroi, vom face în aşa fel ca voi, ceilalţi, să nu mai aveţi voie cu nimic. Şi au băgat în legile electorale tot felul de limitări şi interdicţii absurde, iar în final cîteva pagini de contravenţii şi infracţiuni, de nu mai ştie omul sau liderul nici dacă are voie să rostească numele partidului sau al candidatului, ori să poarte o insignă la rever.
Aşa s-a ajuns la interpretări absurde în sensul că nu ar avea voie partidul sau candidatul nici să-şi pună afişe pe geamul propriu, unde plăteşte chirie sau este proprietar, astfel că şi sfînta proprietate poate (re)deveni un moft (a mai fost taxată astfel cîndva).
Ceea ce se întîmplă acum înseamnă lovituri mortale pentru competiţia electorală, în fond pentru democraţie.
Totul în România de azi este antiliberal, deci anormal.
Partidul ALDE şi candidaţii săi militează pentru reinstaurarea liberalismului autentic, a prezumţiei de normalitate şi a încrederii sociale. Votaţi-i, şi vom avea cu toţii o şansă cel puţin pentru revenirea la normal.

Geo Moroșanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *