La data de 12 noiembrie a.c., lucrători din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 9 Ion Creangă au efectuat mai multe controale în fondul forestier național și privat de pe raza de competență, ocazie cu care au depistat 4 persoane ( trei bărbați și o femeie) cu vârste de 31, 39, 58 și 71 ani, domiciliați în comunele Bozieni și Ion Creangă care tăiau de pe picior cu un motoferăstrău mai mulţi arbori nemarcaţi fără a poseda documente legale.

În jurul orei 14:30, aceeași polițiști au depistat pe DC 75, pe raza comunei Oniceni, un bărbat de 44 ani din comuna Gâdinți, care conducea o autoutilitară încărcată cu 4,5mc material lemnos esență salcâm fără a deține aviz de însoțire. Aceste persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3300 lei iar masa lemnoasă , aprox. 6mc, a fost confiscată și predată autorităților silvice.

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 00:00, lucrătorii Postului de Poliție Grințieș, au depistat pe DN 15, pe raza comunei, un bărbat de 41 ani din comuna Grințieș, care conducea o autoutilitară, în care se afla cantitatea de 5,44 mc lemn fag fără a avea documente de însoțire. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional iar masa lemnoasă a fost confiscată și predată OS Poiana Teiului. La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 16:40, lucrătorii Secției de Poliție 12 Bicaz, au depistat pe DN 15, pe raza comunei Poiana Largului, un bărbat de 41 ani din Broșteni, care conducea un autotractor cu semiremorcă încărcat cu cherestea de esență rășinoase . Întrucât polițiștii au constat nereguli în efectuarea transportului masei lemnoase, s-a dispus confiscarea acesteia aproximativ 54,64 mc precum și sancționarea contravențională a conducătorului auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *