Escrocul italian care s-a dat drept medic în România a fost prins la graniţă, la Curtici, anunţă România TV. Informația despre falsul chirurg estetician care a operat în România a fost scursă prematur către presă? Asta înclină să creadă doctorița Adina Alberts, care a stat de vorbă de mai multe ori cu poliția. Ea este cea care l-a reclamat pe escroc. Adina Alberts are o clinică particulară la Bucureşti și l-a cunoscut anul trecut: impostorul a vrut să închirieze un cabinet de la ea. Medicul a început să intre la idei când l-a văzut la lucru, deşi în primă fază nu bănuise că are în faţă un escroc cu doar opt clase. Într-o discuție, marți seara, la Digi24, doctorița Adina Alberts s-a arătat deranjată că prima reacție a Ministerului Sănătății la acest uriaș scandal a fost să arate cu degetul către sistemul medical privat, potrivit DIGI 24.
Adina Alberts este chirurg estetician și chiar medicul care a făcut plângerea împotriva falsului chirurg din Italia care, deși avea numai opt clase, a operat vedete în România, un caz care a șocat marți opinia publică odată cu dezvăluirea lui. Adina Alberts a povestit la emisiunea „Jurnalul de seară” cum l-a cunoscut pe Matteo Politi și cum și-a dat seama că ceva este totuși în neregulă cu el, în ciuda faptului că purta discuții foarte competente. Doctorița a sesizat însă un comportament bipolar și apoi au fost și alte indicii care au făcut-o să-l reclame pe cel care pare să fie un escroc înnăscut. Ceruse sume considerabile de bani și de la unii medici din clinică, iar Adina Alberts spune că polițiștii erau pe punctul de a-l prinde pe șarlatan, doar că dezvăluile apărute prematur în presă a făcut ca acesta să dispară fără urmă.
Cosmin Prelipceanu: Cum l-ați cunoscut pe doctorul italian?
Dr. Adina Alberts: Și-a exprimat dorința să închirieze un spațiu medical, un cabinet medical la noi în clinică, a venit prin intermediul unei firme de imobiliare, și am avut câteva discuții pe teme medicale. Pe mine m-a convins că este medic, vă spun sincer, discuțiile cu el te făceau să n-ai niciun dubiu, nu mi-am pus nicio secundă întrebarea că nu ar fi medic chirurg plastician. Deci, erau de nivel academic. Ulterior, am purtat mai multe discuții, mi-am dat seama, mă rog, avea o personalitate puțin ciudată, bipolară, ba era așa, ba… lucruri pe care nu le-am pus într-un context, nu le-am dat neapărat atenție până la momentul în care am văzut câteva mici intervenții făcute de el, mă refer din-astea injectabile și atunci mi-am dat seama că nu prea are maniera unui chirurg, nu avea dexteritatea, era ceva puțin ciudat și cred că din momentul acela am început să suspicionez, dar, ce-i drept, mi-a trebuit o perioadă până când am realizat. Ulterior, am dat un telefon la Colegiul Medicilor și am întrebat dacă el figurează în documentele de acolo, dacă are drept de liberă practică în România. De altfel, a fost o simplă întrebare la care am primit un simplu răspuns a doua zi, că nu. Ulterior am considerat că trebuie să mă adresez poliției și imediat după aceea am descoperit și presa italiană, m-am uitat pe Google și am văzut că el de fapt este căutat și în Italia.
– Asta se întâmpla când?
– În noiembrie anul trecut.
– Și v-ați plâns poliției.
– Da. Am făcut declarații, s-a întocmit un dosar penal, din câte am înțeles, au început cercetările și mi s-a spus clar și am înțeles că lucrurile trebuie să rămână așa pentru că ei au nevoie de probe să întocmească acest dosar, deci nu s-a făcut public nimic, nu s-a vorbit nicăieri, nu s-a spus. Pe de o parte, ar fi fost bine, dacă presa ar fi știut, ultimele paciente nu i-ar mai fi intrat pe mână, dar pe de altă parte, poliția avea nevoie de niște dovezi și de această perioadă de „calm”.
– Din momentul în care v-ați plâns poliției, italianul a mai primit clienți?
– Eu nu știu ce a mai făcut italianul.
– A dispărut?
– Pentru mine nu a mai existat, la noi la clinică nu a mai venit. I-am văzut, în schimb, tot felul de postări pe Facebook, pe Instagram, el da, practica în diverse locuri, locații, în București, practica în continuare această meserie.
(…)
Poliția era foarte aproape de a-l aresta
Dr. Adina Alberts: Eu după ce am făcut plângerea penală, bineînțeles că m-am mai gândit, de câteva ori, la situația lui, am crezut că este unul dintre acești asistenți (care operează în locul doctorilor – n.r.), dar dvs spuneți că are opt clase, lucru pe care nu l-am știut.
(…)
– Perioada din noiembrie până astăzi, de când ați făcut plângere la poliție și până când scandalul devine public, pentru dvs. este o perioadă în care poliția a avut nevoie să strângă niște dovezi? Sau?
– Eu am mai luat legătura cu… vreau să felicit polițiștii, polițiștii s-au comportat exemplar, s-au mișcat într-o manieră fericită și nu știu, la un moment dat, cred că și ei au avut alte piedici în drumul lor, dar ei au fost absolut excepționali, au venit de mai multe ori, au luat tot felul de…, au mai pus câteva întrebări, dar totul în instrumentare acestui dosar. Într-un final, am înțeles că erau foarte aproape de a-l aresta, moment în care a apărut informația publică și aici nu știu ce s-a întâmplat.
– Informația a devenit publică astăzi.
– Astăzi. Păi da, ei erau foarte aproape de momentul în care voiau să-l aresteze.
– Și nu ar fi trebuit să devină publică această informație…
– Da, așa se pare.
– Comunicarea dvs cu poliția a mai continuat după aceea, știți mai multe?
– Punctual, practic, tot ce v-am spus. (…) El și-a exprimat la un moment dat dorinaț nu numai să închirieze, el a vrut să cumpere toată clinica, deci mergea toată povestea asta la un cu totul alt nivel. Am avut discuții ample, nu numai medicale, dar acest comportament al lui duplicitar…a mai escrocat niște colegi cu niște bani, a mai cerut tot felul de lucruri, costuri pentru niște intervenții sau niște materiale, unor colegi și nu erau reale aceste costuri. Eu mai știu încă doi medici pe care i-a escrocat cu niște sume importante, deci escrocheria pentru el consider că este în ADN-ul lui.
(…)
„M-a înfuriat înfierarea sistemului medical privat. Eu, medic în sistemul privat am sesizat poliția”
Eu, azi-dimineață, când am primit primul telefon în legătură cu această problemă, de la o televiziune, și am stat puțin, cinci minute, și am auzit ce se discută, am avut pentru prima dată, prima informație. Deja Ministerul Sănătății se pregătea să înfiereze sistemul medical privat. Asta a fost prima comunicare a Ministerului Sănătății, de dimineață. Asta pe mine m-a motivat, m-a înfuriat într-o primă fază și apoi m-a motivat să recunosc că într-adevăr, eu, medic în sistemul medical privat, eu am fost cea care a sesizat și eu am fost cea care a făcut plângere la Poliție. Înfierarea asta, înnoroirea asta cu orice preț a sistemului medical privat mi se pare un lucru care trebuie să înceteze. Sistemul medical privat există, se dezvoltă, este populat de oameni de calitate, sunt medici foarte bine pregătiți, se mai întâmplă câte o chestie de genul ăsta, dar ne dăm seama, nu stăm așa și în niciun caz nu suntem de blamat. Ani de zile am suportat blamarea continuă a oficialilor din Ministerul Sănătății și din alte structuri medicale de stat, care ne-au blamat continuu: sunteți vai de mama voastră, umblați numai după bani. Nu este adevărat. (…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *