Deputatul PNL Florin Roman face apel catre parlamentarii din coalitia de dreapta pentru a convoca o noua sesiunea a Parlamentului astfel incat sa fie ales un nou Avocat al Poporului. Deputatul PNL Florin Roman a anuntat, miercuri seara, ca Renate Weber ar urma sa demisioneze din functia de Avocat al Poporului dar nu a prezentat ceva oficial in acest sens insa a folosit un limbaj oribil care il reprezinta perfect.

„Cu toată agitatia din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevarat important, unul cu greutate: Distinsa doamna Renate Weber se pregătește să plece acasă! Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafana, cu vorbele mieroase și cu asa-zisa iubire față de țară si compatrioți.

Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, aceasta neinduplecata ‘luptatoare’ pentru drepturile si libertatile cetatenilor romani trebuie sa plece. V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale. Mai ales că nici nu stim ca doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii…’astea au fost doar vorbe rautacioase’.

V-am dat și cel mai important argument… am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm.

Stimati colegi din coalitie, propunem o noua numire in functia de Avocat al Poporului? Si convocam o sesiune extraordinara a Parlamentului? Eu abia astept!”, a scris Roman pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat miercuri ca ar fi oportuna schimbarea modalitatii de numire a judecatorilor la Curtea Constitutionala, lucru care poate fi facut prin reviziurea Legii fundamentale. Ministrul Justitiei a adaugat ca ar trebui schimbat si modalitatea numirii Avocatului Poporului si la Curtea de Conturi, precum si renuntarea la anumite imunitati ale parlamentarilor si limitarea numarului de mandate pentru alesii locali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *