Liderul deputaților PNL, Florin Roman, i-a spus lui Dan Barna că este ”un ageamiu și un manipulator”, după ce liderul USR acuzase PSD și PNL că apelează la o „șmecherie” pentru a face în așa fel încât legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată neconstituțională, anunță MEDIAFAX.
Liderul USR, Dan Barna, a acuzat PSD și PNL că apelează la o „șmecherie” pentru a face în așa fel încât legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată neconstituțională.
„USR luptă pentru desființarea, impozitarea pensiilor speciale de patru ani. (…) Ne asigurăm încă de acum că toată bucuria de ieri a cetățenilor se va întoarce de la CCR. Fiecare demers de genul acesta, prin care CCR are ocazia să respingă impozitarea pensiilor speciale. Dacă CCR va respinge acest demers legislativ, aștept demisia dvs.”, a spus Barna.
Replica a venit din partea liderului deputaților PNL, Florin Roman.
„Eu înțeleg că ‘Fără penali în funcții publice’ înseamnă să respecți Constituția, legile, să respecți CCR și deciziile CCR. Azi asistăm la un moment istoric, pentru că noi ne-am întors fața spre popor. Prin liderii de grup de la PNL și PSD, iar azi impozităm și pensiile parlamentarilor cu 85%, ceea ce înseamnă dreptate socială. Ca să înțeleagă toată lumea, dacă dânșii ar fi votat împotrivă sau abținere ieri, discursul lui Barna era deplin justificat, dar cât timp parlamentarii USR au votat ieri pentru impozitare, dânșii și-au asumat acest demers politic”, a spus Roman.
El a amintit că mediul online a fost „invadat” de cei de la USR care și-au asumat impozitarea pensiilor speciale.
„A fura munca altora e urât. Azi reveniți la aceeași retorică, că era mai bună desființarea. Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii”, i-a mai spus Roman lui Barna.
Parlamentarii USR au încercat să introducă pe ordinea de zi a plenului reunit un proiect al Uniunii care prevedea desfiițarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *