Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că nu ia în calcul să părăsească Partidul Social Democrat.
„Sub nicio formă. Sunt membru al PSD. Am foarte mulţi colegi şi prieteni. Ţin legătura şi cu mulţi colegi din ţară. Primesc zilnic de la membrii PSD şi simpatizanţii PSD foarte multe mesaje, nu cred că eu trebuie să fiu cea care trebuie să se îndepărteze de această formaţiune politică”, a spus edilul general, înainte de şedinţa Asociaţiilor Municipiilor din România, întrebată dacă ia în calcul să demisioneze din PSD.
Ea a admis însă, întrebată în acest sens, că ar putea fi exclusă din PSD: „La maniera la care am fost exclusă din conducere, cred că se poate întâmpla la acest moment orice”.
De asemenea, Gabriela Firea consideră „nedemn” modul în care Mihai Fifor, „un reprezentant de frunte al partidului”, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a vorbit despre ea.
„Aseară, la un post de televiziune, s-a exprimat cu referire la mine ‘aşa-zisa mea colegă Gabi Firea’. Mi s-a părut nedemn pentru un reprezentant de frunte al partidului să vorbeşti de o asemenea manieră în primul rând şi să proferezi neadevăruri la un post important de televiziune. Am vrut să intru cu o rectificare, cu un drept la replică şi, din păcate, nu mi s-a acordat această şansă”, a povestit Firea.
Firea a negat miercuri că va candida la alegerile prezidenţiale din acest an din partea Pro România.
„Priveam şi eu aseară tot la un post de televiziune declaraţiile care păreau foarte ferme, fundamentate şi verificate ale unui domn profesor, sociolog, analist, care scotea din burtă nişte informaţii despre mine. (…) Dacă ar fi avut cea mai mică intenţie de a respecta adevărul putea să mă sune, are numărul de telefon şi să mă întrebe. (…) Nu e nimic adevărat. Nici nu m-am gândit şi nici nu am luat în calcul aşa ceva. Nu am vorbit cu domnul Ponta niciodată, nici alt subiect şi nici acest subiect. (…) Probabil că face parte din planul de denigrare a mea”, a spus Gabriela Firea.
Aceasta a venit cu explicaţii legate de declaraţia ei de la sfârşitul săptămânii trecute referitoare la intenţia de a-l contracandida pe Liviu Dragnea, indiferent de poziţia pentru care liderul PSD va candida.
„Într-adevăr, ce am spus eu şi nu retractez, la finalul săptămânii, că, având în vedere că domnul Dragnea îmi face viaţa imposibilă la Primăria Capitalei şi întreprinde toate măsurile prin care eu să nu pot să-mi duc mandatul la bun sfârşit, în primul rând prin faptul că şi-a încălcat promisiunea de a sprijini Primăria Capitalei prin proiecte comune cu Guvernul, (…) am spus, bineînţeles, la supărare, că dacă tot îmi face dumnealui viaţa un calvar o să vin şi eu după dumnealui oriunde va candida. Nu ştim dacă va candida la prezidenţiale, deci nu am eu de ce să spun că merg acolo, dar şi la Teleorman dacă va candida, eu îl anunţ oficial că voi merge după domnia sa şi mă voi înscrie.
Măcar să fie şi o alternativă la domnia sa şi măcar să demonstrăm tuturor românilor că nu putem să facem pur şi simplu rău în fiecare zi şi să-i lăsăm pe alţii în faţă să se exprime pentru deciziile mari politice luate de domnia sa, iar dumnealui să iasă senin pe urmă şi la presă şi peste tot şi să spună că nu are nicio vină şi nu este implicat în măsurile respective luate. În acest context am făcut declaraţia şi văd că s-a speculat”, a mai spus Firea. AGERPRES/(A – autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *