Între 24-27 iulie 2017, Seminarul Teologic Liceal Orotdox,” Veniamin Costachi”de la Mănăstirea Neamț va găzdui Concursul Național ” Democrație și toleranță”, editia a XXIII-a. Obiectivele generale ale concursului vizează asumarea rolului şi statutului de cetăţean în cadrul unei societăţi democratice, formarea şi dezvoltarea spiritului civic critic şi constructiv.
Județul Neamț va fi reprezentat la acest concurs de un echipaj de la Colegiul „Roman Vodă” din Roman, coordonat de doamna prof. Beatrice Lăpușneanu.
20246036_829168683915173_4827159003528653939_n
Concursul va cuprinde trei probe:

  • Proba teoretică(durata probei teoretice este de 2 ore) constă într-o lucrare scrisă
  • Proba practic-aplicativăconstă în elaborarea unui proiect pentru soluţionarea uneia dintre problemele şcolii sau comunităţii locale căreia îi aparţin elevii.
  • Proba artisticăconstă în realizarea unei lucrări plastice (desen, grafică, pictură, colaj, sculptură etc.) care să ilustreze modul de soluţionare a problemei prezentate în cadrul proiectului de la nivelul probei practic-aplicative;

Evaluarea lucrărilor teoretice, a portofoliilor şi a lucrărilor plastice se realizează de către Comisia națională. La final, vor fi acordate câte un premiu I, II și III și 5 mențiuni, echipajelor care au obținut cele mai mari punctaje.
De asemenea, vor fi acordate premii speciale din partea Consiliului Județean Neamț, Fundației ”Aripi de înger” și Asociației ProDemocrația Club Târgu Neamț.
20375735_829168573915184_7737267731694735126_n
În  mesajul Inspectorului Școlar General, dl. prof. dr. Viorel STAN, trimis cu această ocazie, se specifică:
“Iată că această competiţie, Concursul Naţional Democraţie şi Toleranţă 2017, vine să întărească ideea unei tradiţii care se configurează sub ochii noştri, tradiţie la naşterea căreia au contribuit, din plin, generaţii de elevi din şcolile şi liceele din România şi colective didactice reprezentative pentru şcoala românească contemporană.
Aşadar, aceste spaţii binecuvântate ale Neamţului vor fi pentru câteva zile capitale aleConcursului Naţional Democraţie şi Toleranţă 2017, confruntare în cadrul căreia veţi avea posibilitatea să vă dovediţi priceperea şi nivelul competenţelor atins prin numeroase ore de pregătire.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ vă felicită pentru performanţele obţinute în cadrul competiţiilor de până acum şi vă urează noi  succese în competiţiile viitoare!
Fie ca performanţele pe care vi le veţi adjudeca la Neamţ, dragi elevi, să constituie temelia pentru succesele viitoare!
Ne exprimăm convingerea ca aceste zile, când ne sunteţi oaspeţi dragi, să se constituie într-un impuls lăuntric de a reveni, iar şi iar, pe aceste meleaguri încărcate de legendă, de istorie şi de frumos. Iar dacă scurtul popas în oraşul de pe Moldova nu vă va permite să vizitaţi toate obiectivele de interes turistic, este pentru că vă veţi întoarce la Vânători sau la Tg. Neamţ ori de câte ori veţi dori să ascultaţi cântecul vrăjit al apei Moldovei!
Vă dorim să aveţi, aici, o activitate rodnică şi să vă simţiţi bine în ţinutul nostru!
Mult succes!”
20264861_829168247248550_4570258023997775252_n
Prezent la eveniment, Vicepreședintele CJ Neamț, Ion ASAFTEI, a transmis la rândul său către participanți un emoționant îndemn:
Dragi elevi, vă doresc să fiţi curajoşi, puternici şi creativi, să folosiţi la maxim cunoştinţele în această competiție.
Să priviţi mereu la ţintă, să aveţi în vedere, în permanenţă, că una dintre cele mai frumoase călătorii pe care le realizează omul, în fiecare zi, pentru a se descoperi este cunoaşterea.
Vă doresc ca porţile să se deschidă pentru a simţi că cel mai îndrăzneţ vis poate deveni realitate, să vi se confirme valoarea şi să fiţi învingători.

Și să nu uitați să aplicați în viața de zi cu zi principiile democrației și toleranței!”
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *