Economistul Dan Diaconu reacționează după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis joi o cerere depusă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) prin care se solicită suspendarea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.
„Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1.131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1.131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia CAB.
Economistul Dan Diaconu susține că Iohannis şi Ciucă trebuie cercetaţi pentru înaltă trădare.
”Numirea lui Ciucă e suspendată de instanţă şi armata nu mai are şef al Statului Major. Putem spune că lovitura de stat a lui Iohannis a eşuat. Vă reamintesc, pentru toată această poveste, Iohannis şi Ciucă trebuie cercetaţi pentru înaltă trădare. Dar celor din PSD se pare că le place mai mult blatul. Suspendaţi-l, momâilor şi băgaţi-i la zdup pe toţi cei responsabili pentru această tentativă de lovitură de stat!”, a precizat economistul.
Războiul dintre Klaus Iohannis și Guvernul PSD este cel care a lăsat Armata fără comandant. La finalul anului trecut, președintele a refuzat propunerea Guvernului pentru numirea generalului Dumitru Scarlat în fruntea Statului Major General. În schimb, a decis să-l mențină în funcție pe generalul Nicolae Ciucă. „Iohannis nu înțelege nimic din obligațiile pe care le are față de Armata Română”, spun social-democrații.
„Iohannis nu înțelege nimic din obligațiile pe care le are față de Armata Română. Chiar în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu secretarul general NATO, Iohannis a lăsat Armata Română fără șef de Stat Major! Este cea mai gravă vulnerabilizare a Armatei Române de după căderea regimului comunist și pentru prima oară când o armată din cadrul NATO rămâne fără comandant militar! Chiar dacă decizia Curții de Apel nu este definitivă, Armata Română nu poate rămâne în incertitudine și nu poate fi subiect de dispute politice! Iohannis trebuie să renunțe la încăpățânare și să numească un nou șef al Statului Major!”, spun social-democrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *