Din când în când, consacratul perdant la primăria Piatra Neamț, Cătălin Drăgușanu, are izbucniri belicoase, mai cu seamă în preajma publicării sondajelor de opinie, care înregistrează fără echivoc eșecul PNL-ului – partid în care s-a înscris din septembrie și pe listele căruia candidează de pe poziția 3 la Camera Deputaților. Oameni suntem și îi înțelegem nervozitatea: PNL-ul e la pământ!  Totuși, merită amintit că, înainte de a se refugia sub umbrela PNL-ului, deputatul Drăgușanu fusese  pur și simplu dat afară din ALDE, unde ocupa funcția de co-președinte al filialei nemțene. Motivele au fost numeroase, dar se pare că un fapt grav a atârnat mai mult decât altele în decizia organizației: Cătălin Drăgușanu s-a remarcat printr-o totală lipsă de implicare în activitățile filialei, trăind într-un univers paralel și iluzoriu totodată, în care el trebuia să devină automat atât primar la Piatra Neamț, cât și deputat la București. Asta, desigur, fără efort, doar  prin firea lucrurilor. Și pentru că a fost mult prea încrezător în steaua sa norocoasă, măcar pentru aceste două obiective, Drăgușanu n-a făcut absolut nimic!  În plus, și partidul a înregistrat pierderi, ceea ce a declanșat, mai apoi, o analiză internă. Cum cei de la filiala nemțeană ALDE nu aveau în organigramă o funcție de conducere  pur decorativă, în care  să evolueze  Drăgușanu, au adoptat soluția care se impunea: l-au dat afară fără menajamente.
La vremea respectivă, presa nemțeană observa anumite fisuri în personalitatea integră a deputatului, care ar fi plecat de la ALDE cu tot cu banii filialei și  cu chitanțierul aferent. Se impunea, așadar, o plângere penală:
”Este bine ca domnul Drăguşanu să nu uite că mai are datorii la fostul lui partid! Paradoxal este că domnul Drăguşanu, care tot cerea mereu criterii de integritate, s-a integrat acum în PNL dar cu chitanţierele şi fără să predea gestiunea la ALDE. Dacă până miercuri domnul Drăguşanu nu se prezintă cu chitanţiere, bani şi tot ce are de predat, vom face plângere penală pentru delapidare. E cam ciudat să tot vorbeşti de criterii de integritate şi să te integrezi în banii partidului…”
Cuvintele îi aparțin lui Ion ASAFTEI, astăzi , vicepreședinte  al CJ și candidat la Camera Deputaților din partea ALDE Neamț.
Nu știm dacă, până la urmă, plângerea penală a mai fost depusă, în schimb, discursul lui Drăgușanu a devenit din ce în ce mai radical, căpătând accente dramatice atunci când se referă la Daniel CHIȚOIU- cel care candidează în poziția 1  pe listele ALDE Neamț la Camera Deputaților.  S-a observat acest fapt și în conferința de presă a PNL Neamț de pe 2 decembrie. Ideea că a fost înlocuit cu un domn trimis de undeva să candideze la Neamţ”îl macină și îi provoacă insomnii deputatului. În fața unui reputat specialist, precum și a unui om politic cu realizări notabile, Cătălin Drăgușanu alege limbajul defăimător. Tocmai el… Nu e cazul să facem comparații, ci doar să subliniem: deputatul Drăgușanu nu și-a legat numele de nicio realizare în Neamț. La acest capitol a punctat ferm: zero!
Acum, în locul unor proiecte și a unui program viabil, cu care să se prezinte în fața electoratului, Drăgușanu trece la atacuri cu iz de insultă.
Îi sugerăm domnului Drăgușanu să nu facă economie de  generoasele elemente de propagandă din recuzita partidului, care au consacrat retorica PNL-ului, umplând-o de penibil.
Al. M.
 
 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *