Liviu Dragnea a ajuns, la ora transmiterii acestei ştirii, la Parlament, acesta alăturându-se discuţiilor despre buget. În biroul său este deja Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PSD urmează să decidă dacă va merge la sediul AMR la ora 14.00, au spus surse politice.
Pe de altă parte, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu va merge la întâlnirea Asociaţiei Municipiilor, au precizat sursele citate. Primul ajuns la Parlament pentru întâlnirea coaliţiei despre bugetul pentru 2019 a fost Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE. Reprezentanţii UDMR au participat şi marţi la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu de la Parlament pe marginea bugetului pentru 2019. După discuţii care s-au întins pe tot parcursul zilei, liderii coaliţiei au stabilit o a treia zi de întrevederi, miercuri, de la ora 10.00.
Participarea UDMR la discuţii vine în contextul în care preşedintele Uniunii Kelemen Hunor spunea, la începutul săptămânii, că forma actuală a proiectului de buget are nişte probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale, că o să fie adoptat cu întârziere.
Referitor la buget, Guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administraţiile locale cote părţi din impozitul pe venit au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor, în cadrul discuţiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce priveşte sumele pentru administraţiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui judeţ.
Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcţionat catre primarii, 15% din impozitul pe venit sa fie direcţionat către consiliile judeţene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in vederea echilibrării bugetelor locale şi 5% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in mod egal către judeţe de către ministerul Finanţelor.
La întâlnirile de luni şi marţi, niciunul dintre participanţi nu a făcut declaraţii de presă.
Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să adopte bugetul pentru acest an, într-o şedinţa de vineri, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la Bruxelles, miercuri şi joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *